Реклама / Ads
0| 4214 |09.07.2022 НОВИНИ

Борисов: Няма да вземем втория мандат, щяхме да подкрепим правителство на ПП

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
”Ако те бяха вкарали правителство (ПП - ред. бел.), щях да намеря трима депутати, които да са верни и да ги подкрепя. Щяхме да подкрепим правителство, все щях да намеря трима депутати. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името”. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов по време на брифинг.
 

"За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една алея. Магистрала "Тракия" е опасна за живота на хората, защото не се поддържа. Но това не им беше достатъчно, цяла предизборна кампания изградиха върху ГЕРБ", каза още той.

 

"В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев, тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на "Хемус". Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина", добави лидерът на ГЕРБ.

 

"Знаете ли защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е изградена", заяви бившият премиер.

 

"Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят - Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. Рашков е от година и половина министър, а се оправдава за всяка грешка на полицаи", добави Борисов.

 

"Скъсаха готов кабинет, защото не могат да прехвърлят отговорността така на служебното правителство. Ние в такава политическа ситуация няма защо да си хабим името. Борисов не им е проблемът, а тези стотици хиляди, които гласуват за ГЕРБ. Тези хора не са мафия, вие нали не сте на мафиотско събрание сега. Мафия означава моята фамилия, която има една къща в "Банкя". Но те имат 3-4 фамилии - Петков, Рашков - това е мафия. Математически ние бихме могли да съберем 121 депутати. Но ние няма да вземем втория мандат", допълни той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6042 |08.07.2022 Лорер: Думите на Радев са пожелания, няма как да приемем 22 закона . 0| 9318 |08.07.2022 Журналистът Петко Георгиев: ИТН няма как да е в коалиция срещу корупцията . 0| 3322 |08.07.2022 Т. Йорданов: И да е пратена покана до ИТН, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме . 0| 3757 |07.07.2022 Няма да има модерен къмпинг на „Шофьорския плаж“ в местността Алепу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads