Реклама / Ads
14| 4829 |05.02.2020 НОВИНИ

Борисов никога не казвал, че ще се кандидатира за президент. Айде бе?

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Президентът Радев бил дал политическа заявка за основаване на партия. Това вкупом повтарят всички членове на ГЕРБ, след вчерашното изявление на Бойко Борисов. Ехото на премиера днес отекна по всички телевизии - държавният глава беше обвинен в популизъм, набеден, че се бори за народната любов, че едва ли не философства, докато други (сиреч премиера) работят. И така вчера бе драсната клечката в едно буре, пълно с барут. Разделителните линии много бързо бяха начертани и стана ясно кой на чия страна е.
 

Но премиерът каза нещо много интересно - категорично отхвърли всякакви спекулации за участие в президентски избори. Никога не бил казвал, че се кандидатира.

 

Господин Борисов, в зората на Интернет не е добре да правите подобни изказвания, особено ако сте толкова късопаметен. Защото интернет не е написан с молив, а с мастило и той помни, за разлика от Вас.

 

Годината е 2011. На 8 юни, видимо гневен, Борисов обяви пред журналисти следното: “Ще изкарам един мандат, около половината от другия и тогава ще се кандидатирам за президент“. От тогава е изминало почти десетилетие, но премиерът така и не влезе в битката.

 

През 2016 отново имаше подобна заявка. На 1 септември 2016 г., премиерът отговори на поредният подобен въпрос: “На следващите президентски избори ще се кандидатирам, тогава ще съм на възраст – каквото съм могъл, ще съм дал на изпълнителната власт. Ще се кандидатирам заради играта“. Е, и тогава не видяхме лицето на Борисов на бюлетината, но от там се мъдреше Цецка Цачева, която влезе в надпреварата с Румен Радев. А тогава пък всички си спомняме как точно протече битката и до какво доведе - оставка и нови избори.

 

Следващата надпревара за “Дондуков 2” е през 2021 г., но вчера Борисов категорично заяви - няма да се кандидатирам, никога не съм казвал подобно нещо.

 

Господин Борисов, сега на кое да вярваме?

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7023 |05.02.2020 ГЕРБ като ехо на Борисов: Радев прави партия. Питат: Какво означава ”Да сложим край” . 20| 11613 |04.02.2020 За Борисов журналистите са мисирки, а човек от президентството - келеш . 8| 6656 |04.02.2020 Румен Радев срещу Бойко Борисов или обратното . 6| 11288 |04.02.2020 Арман Бабикян за Фрог: Радев е изчерпал другите възможности и снема доверието си към Борисов 3

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads