Реклама / Ads
67| 5829 |25.01.2013 НОВИНИ

Борисов обеща. Работниците от ВМЗ получават парите си днес

.
Бойко Борисов
През годините цели инсталации са се изнасяли от този завод и виновните затова трябва да бъдат съдени, смята премиерът.
 

В рамките на днешния ден работниците от ВМЗ – Сопот ще могат да си получат всички забавени заплати, включително и тази, която имат да вземат от понеделник, каза министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг след срещата си с председателите на синдикатите КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев и на КНСБ Пламен Димитров, предаде „Фокус”. На срещата присъства и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. 

Премиерът благодари на синдикатите за състоялата се среща и за възможността за обсъждане на ситуацията в ВМЗ – Сопот. 
Днес преведохме 4 милиона лева за изплащане на заплатите на работниците във ВМЗ-Сопот, като тези пари са получени след приключване на една от сделките. Договорихме се с банките, данъчните ще разблокират сметките и на всеки 30 минути работниците ще могат да си получават парите, обясни премиерът Борисов. Той пожела на работниците приятни почивни дни и отново им се извини за създаденото неудобство, но посочи, че той най-малко има вина за това, което се случва в завода. 

Всичко оттук нататък е работа на синдикатите, посочи министър-председателят. По думите му – ситуацията във ВМЗ – Сопот е толкова тежка, защото в продължение на 20 години този завод е натрупал над 180 милиона дългове. Синдикатите ми споделиха дори, че през годините цели инсталации са се изнасяли от този завод и виновните затова трябва да бъдат съдени, отбеляза Борисов. 

Според него правителството е положило много усилия за възстановяване на състоянието на ВМЗ – Сопот, като преди Нова година са преведени над 1 млн. лева, за да може работниците да получат пари преди празниците. Цели 6 млн. лева сме дали за възстановяването на ВМЗ – Сопот през изминалата 2012 година. Ние изрично посочихме, че тези средства са за заплати на работниците, а разбираме, че са купувани суровини. КНСБ дори твърдят, че някой материали са купувани на три пъти по-висока от производствената цена, посочи премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5369 |25.01.2013 Устройват работниците от ВМЗ на нови работни места . 93| 11707 |25.01.2013 Б. Борисов: Станишев иска да изкара всички маскари; ужълти отношенията ни . 11| 4998 |24.01.2013 Зелените насипаха пясък под прозореца на Борисов . 35| 5608 |23.01.2013 Борисов показа стенограма от 2008 г. "БСП са неграмотни", заключи той

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads