Реклама / Ads
19| 2986 |11.04.2023 НОВИНИ

Борисов очаква разум и уважение. Прогнозира кабинет с ГЕРБ или избори без приет бюджет

.
Очаквам разум. В противен случай ще отидем на избори без бюджет. Без нас правителство не може да има. Искаме да се отнасят към нас с уважение.
 

Това заяви на брифинг в партийната централа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ ще предложи за председател на парламента Росен Желязков, стана ясно още от думите на Борисов. За зам.-председател на парламента ще бъде предложена Росица Кирова.

 

Освен това Десислава Атанасова ще остане шеф на парламентарната група.

 



Припомняме, че по-рано днес политологът Даниел Смилов заяви пред ФрогНюз, че именно постът на председател на парламентарната група може да се превърне в препъникамък на евентуални преговори с ПП-ДБ. По думите му, ако Борисов реши да застане начело на депутатите на ГЕРБ в новия парламент, това ще изпрати недобър сигнал и ще потвърди теориите за желанието на Борисов да се реабилитира.



 

Борисов посочи, че единственият работещ вариант за кабинет е с "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". Припомняме обаче, че двете партии дадоха пресконференция без журналистически въпроси, на която заявиха, че отказват подадената от ГЕРБ ръка.

 

"ИТН казват, че ще играят ролята на държавен и партиен контрол - ОТК ще бъдат, ДПС са готови винаги да управляват и оставаме ние и колегите от ПП. Най-лесно е да искаш да контролираш, а някой друг да работи. Очаквам в следващите дни повече разум и мъдрост от партиите, в противен случай отиваме на избори без бюджет", каза Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ призова депутатите си да бъдат "смирени" в утрешния ден, в който Народното събрание ще проведе първото си заседание след изборите, и да не се поддават на провокации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2669 |11.04.2023 Прокурорският син от Перник се споразумя за 1.6 г. пробация за бой в Созопол . 4| 4990 |10.04.2023 Турция пусна в движение дългоочаквания си най-голям военен кораб /видео/ . 7| 7721 |10.04.2023 Проф. Калин Янакиев: Допускам, че големият евро-атлантик Бойко Борисов просто не иска да управлява . 24| 5813 |09.04.2023 Бабикян: Борисов каза - елате пиленца при батко, покани и президента на терена на изпълнителната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads