Реклама / Ads
14| 2700 |06.03.2024 НОВИНИ

Борисов пак говори за избори, не вижда "надежда"

.
Бойко Борисов
"Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротация". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Никаква надежда няма - отиваме на избори две в едно", посочи още той.
 

"Те искат избори, те ги провокират. Но искат да кажат, че е заради ГЕРБ. Искат да ни изкарат, че сме срещу съдебната реформа, но вече няма как да говорят глупости по наш адрес в Европа", каза още бившият премиер.


Борисов твърди, че преговорният екип на партията му е готов за разговори, но според него промяна в ситуациятиа едва ли ще има.







"С това си поведение те днес ни пратиха в ръцете на президента Радев, от него зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите", каза още лидерът на ГЕРБ. Обяснението му е, че на само европейски избори "Продължаваме промяната - Демократична България" ще катастрофира и затова искат избори две в едно.

 

"Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина, за да не участва в дебатите. Питам моите некоалиционни партньори - така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това правителство трябва да продължи. Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ. Той и Мария Габриел са в Румъния на конференция на ЕНП. 

 

По-рано днес народните представители в 49-ия парламент приеха оставката на акад. Николай Денков в качеството му на министър-председател. Това се случи с 216 гласа "за", без "против" и "въздържал се".







"Като чух и Асен Василев, че ще има само козметични промени в новия кабинет, ще ви кажа - ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Не искаме избори, но другото, което не искаме, е управление без реформи", казаха от ПП-ДБ.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2677 |06.03.2024 МВР: Имало е патрулки близо до "Осемте джуджета", но не е доказано, че са го охранявали . 0| 2690 |06.03.2024 Преустановяват търсенето на Ивана в околностите на Дупница . 6| 2590 |06.03.2024 Западните съюзници умуват как да накарат Путин да си плати . 16| 5184 |06.03.2024 Става страшно! Съдия Галя Георгиева поиска да се разследва АКФ заради "майдан срещу съдии и прокурори"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads