Реклама / Ads
11| 4294 |14.11.2015 НОВИНИ

Борисов, Плевнелиев и Цачева осъдиха касапницата във Франция

.
Бойко Борисов
„България посрещна с гняв и възмущение новината за атентатите в Париж тази нощ. Моля, приемете в този труден момент израза на моята солидарност с вас, на солидарността на българския народ с народа на Франция”. Това пише премиерът Бойко Борисов в съболезнователен адрес до френския президент Франсоа Оланд и до премиера Манюел Валс, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

"Потвърждавам нашата готовност за оказване на помощ в този труден за страната момент. Тероризмът ще бъде победен. Тази атака срещу Франция и ценностите, които френският народ символизира и носи, укрепва още по-силно волята ни за победа в борбата с тероризма", пише още премиерът Борисов.

 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също изпрати съболезнователни адреси до председателите на Сената и на Националното събрание на Франция.


"В този тежък момент, разтърсил и шокирал не само френската страна, но и целия свят, позволете ми да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Всички в България дълбоко скърбим за жертвите от тази голяма трагедия. Ние сме с вас в този тежък момент и споделяме болката на френския народ и мъката на потопените в скръб семейства на жертвите", пише Цачева.


"България остро и решително осъжда тези варварски терористични атентати, които са грубо и недопустимо посегателство не само срещу френската страна, но и срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Убедена съм, че този брутален престъпен акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за още по-безкомпромисна борба с тероризма", се казва още в съболезнователния адрес.

 

„Новината за най-кървавите терористични атаки в сърцето на Париж, отнели повече от сто човешки живота, дълбоко ме потресе и ужаси. Няма кауза, която да оправдае убийството и насилието над невинни хора. В този толкова тежък за Френската република момент бих искал да Ви уверя в съпричастността и солидарността на българския народ. Убеден съм, че демокрацията и ценностите, в които вярваме, са по-силни от тероризма и не могат да бъдат победени”, написа държавният глава Росен Плевнелие в съболезнователно писмо до френския си колега.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4192 |13.11.2015 Плевнелиев: Европейският съюз се нуждае от нов проактивен подход за преодоляване на кризи . 5| 4436 |11.11.2015 Плевнелиев: Наградата за Вартоломей e предложена от МВнР със съдействието на БАН . 6| 4066 |10.11.2015 Плевнелиев: Нарастване на миграционния поток е най-големия риск за сигурността ни . 0| 4154 |10.11.2015 Плевнелиев свиква консултативен съвет за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads