Реклама / Ads
5| 4412 |14.11.2015 НОВИНИ

Михаил Миков към Камбаделис: Остро осъждаме насилието в Париж

.
Михаил Миков
꜠В тези болезнени и трагични часове последвали след терористичните атаки в сърцето на Европа, които доведоха до смъртта на стотици невинни хора и засегнаха хиляди, ръководството на БСП и аз поднасяме нашите най-дълбоки и искрени съболезнования към семействата на жертвите, Париж и френския народ”. Това се казва в съболезнователен адрес на председателя на НС на БСП Михаил Миков до първия секретар на Социалистическа партия на Франция Жан-Кристоф Камбаделис.
 

„Остро осъждаме жестокото насилие, което беше извършено във Вашата столица чрез серия от терористични актове”, категоричен е той. Миков заявява, че заставаме до  френския народ и „никога няма да се огънем пред злото на тероризма”. По думите му изключителните демонстрации на солидарност в  цяла Европа и по света са потвърждение за това. Според него такива нецивилизовани и антихуманни актове следва да служат само за засилване на ангажимента ни към принципите на "свободата, равенството, братството".

 

„БСП изразява своята солидарност и подкрепа към семействата на жертвите и всички засегнати”, се казва в адрес на лидера на левицата до извънредния и пълномощен посланик на Република Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. "Остро осъждаме актовете на екстремизъм и тероризъм, които показват незачитане на човешкия живот. Тези терористични действия са глобална заплаха, която не познава граница, националност или религия”, пише още Миков. Той подчертава, че това е значително предизвикателство, пред което международната общност се изправя и трябва да преодолее заедно, обединена в името на постигането на сигурен, свободен и мирен свят. „В този скръбен момент за цяла Франция, ние вярваме, че ще намерите сили да превърнете тъгата в сила и смелост, за да преодолеете днешните трудности”, заключва Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4161 |14.11.2015 Миков: Трагедията в Париж поставя въпроси, на които цивилизованият свят трябва спешно да отговори . 4| 4479 |13.11.2015 Томов е оправдан за "Кремиковци" и ЦСКА и на втора инстанция . 6| 4865 |13.11.2015 Михаил Миков: Европа трябва да се погрижи за децата бежанци . 13| 5192 |11.11.2015 Гергов: Другарю Миков, призови Бюрото да си "оди"!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads