Реклама / Ads
76| 29891 |28.09.2020 НОВИНИ

Борисов подава оставка на 4-ти, спасява резила в Брюксел на 5-ти?

.
Бойко Борисов/Иван Гешев
Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка на 4 октомври, ден преди да се проведе дискусията за България в Европарламента. Тя е планирана за 5-ти и там Борисов, главният прокурор Иван Гешев и някои министри трябва да дадат отговори на 29-те въпроса, които бяха зададени от Брюксел.
 

Оставката е вариант Борисов да избегне темите за скандала с къщата в Барселона, снимките на чекмеджето с милионите евро и изтеклите записи. Този вариант е обсъждан от кръга около лидера на ГЕРБ, коментираха пред Фрог нюз депутати от управляващата партия, пожелали анонимност. Самият Борисов искал да се измисли вариант, при който хем да остане на власт, хем да не отговаря на евродепутатите. Възможно е да се прибегне до използване на ситуацията с коронавируса като аргумент той да не пътува. Вече се подготвя такова обяснение.

 

Гешев пък бил на мнение, че той и премиерът могат да дадат писмени отговори, които да бъдат отчет за колосалните успехи на прокуратурта и правоохранителните органи в борбата с корупцията. За скандала с къщата в Барселона от София щели да заявят, че нямат достатъчно данни от испанските разследващи органи и няма какво да кажат. За чекмеджето с милионите и златото, както и за изтеклите записи с грозни думи за евролидери, евродепутатът Елена Йончева, както и квалификацията ПКП за председателя на парламента Цвета Караянчева отговорът щял да е, че не е ясно кой е правил снимките и записите, дали те са истински или манипулирани.

 

От ГЕРБ и самият Борисов са проведени няколко разговора с лидерът на ЕНП Доналд Туск. Той бе считан за приятел на българския премиер, но в момента се въздържал от изразяване на обща публична подкрепа за българския премиер след поредицата скандали, в които е замесено неговото име. Продължаващите 80 дни протести срещу сегашното управление в България също са причина за все по-критичното отношение на Европарламента и Еврокомисията към проблемите с корупцията, безконтролността на главния прокурор и морала на властта в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11871 |28.09.2020 И Васко Кръпката поиска ”Оставка” . 13| 5433 |27.09.2020 Борисов се чу със Заев: Винаги ще ви подкрепяме . 43| 15665 |27.09.2020 На живо! Хиляди на митинг-концерт на Орлов мост скандират ”Оставка” за Борисов и Гешев /снимки/ . 9| 5927 |27.09.2020 Десетки българи викат ”Оставка” в сърцето на Виена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads