Реклама / Ads
5| 3373 |10.11.2022 НОВИНИ

Борисов поиска оставката на енергийния министър, който казва същото като Делян Добрев от ГЕРБ

.
Бойко Борисов, Делян Добрев
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска тази сутрин, вероятно с известна доза ирония, оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов заради критиките му в сряда към предишното правителство и по-конкретно към ”Продължаваме промяната”. Част от критиките бяха именно тези, които ГЕРБ месеци наред отправяше към кабинета ”Петков”.
 

"Аз съм доста ядосан на това, което направи служебният министър Росен Христов вчера. Работата на служебното правителство е да прави избори, а не да дава оценки. Има органи като ДАНС, ГДБОП, следствие, прокуратура, които се занимават с тази работа. Откъде накъде той ще напада нашите възможни партньори в някои от мандатите, "Продължаваме промяната"? Аз ги защитавам, защото съм принципен - служебният министър има една функция по Конституция - да си гледа работата и да подготви честни избори. Той вчера извърши политически акт на атака срещу "Продължаваме промяната". Ние два месеца предизборна кампания обяснявахме, че това е вярно, но винаги сме действали институционално - давали сме сигнали до МВР и до прокуратурата.


Тъй като критиките на Христов в сряда частично съвпаднаха с критиките, които месеци наред депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отправяше към предишното правителство, Борисов заяви: "Аз тайно се надявах, че Делян Добрев не е прав, защото ако се окаже, че това което Делян Добрев казва и това което казва Росен Христов, "Продължаваме промяната" ще стане трудна за общуване".


Лидерът на ГЕРБ заяви тази сутрин пред Би Ти Ви, че дори и да се сформира правителство, то няма да има дълъг живот. Независимо от това, че не вярва, че може да има правителство с дълъг мандат, в ГЕРБ са готови с проектокабинет и в него ще участват някои стари министри на ГЕРБ. Самият Борисов няма да е номинация за премиер. Според него, ако не се сформира правителство с първия и втория мандат, най-лесно ще е да се даде третия на "Български възход".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3930 |10.11.2022 Първан Симеонов: Тезата на Борисов за подмяната на машинния вот е същата като ”Радев ме снима с дрон” . 6| 5810 |10.11.2022 Кънев: Днес Борисов отново се опита да отвори капан. Няма кой да влезе . 3| 9352 |10.11.2022 Кабинетът на ГЕРБ е готов и е без Борисов . 26| 5266 |10.11.2022 Борисов: По-опитен човек от мене няма. Мога да ръководя най-добре от всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads