Реклама / Ads
11| 3094 |05.05.2023 НОВИНИ

Борисов не предлагал постове и порции, дава последен шанс на ПП-ДБ

.
Бойко Борисов
Преговорите с ПП-ДБ продължават. Категорично е ясно, че с втория мандата правителство не може да има - вероятността е нулева. Третият мандат пък е напълно невъзможен. Според него противоречието за Украйна (с БСП) е непоправимо. Илюзиите на ПП-ДБ се свеждат до това, че ще имат един провален мандат. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

"Добър ход е да продължим разговора с тях. Само заедността спасява България от катастрофата и пропастта, която летим - при това след юни месец", каза още той.

 

"И след разговорите ми с американски представители мога да кажа, че България изглежда отвратително отвън - неработеща с безотговорна политическа класа", посочи Борисов.

 

"Единствените желаещи да работят с ПП-ДБ са ГЕРБ-СДС. Имат последен шанс да се откажат от своята арогантност и неразбиране, че с 64 депутати могат да имат абсолютната власт. Днес се надяваме на отговор. Нови избори ще са катастрофа за България", посочи Борисов.

 

"Мандат с 69 души не ти дава правото да говориш нито като победител, нито като успял", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

 

"Аз не предлагам порции, не предлагам постове. Предлагам отговорно да помислим има ли шанс да съставим кабинет".

 



Коментарът на Борисов идва след вчерашните срещи на ГЕРБ с представители на другите формации в Народното събрание. На разговори седнаха с ДПС, БСП и “Има такъв народ”. Днес предстои среща с представители на “Възраждане”. 

 

Всичко това се случи след няколкото разговора между ГЕРБ и ПП-ДБ, на които бяха обсъдени конкретни политики, но се появи и условие от страна на Борисовата партия - ПП-ДБ да представят кабинет преди да получат мандат за съставяне на правителство. Междувременно представители на ГЕРБ заговориха и за паритет в изпълнителната власт и формула 1:1 в състава на евентуално коалиционно правителство. От ПП-ДБ обаче отхвърляха идеята за съвместно управление, а по-късно представиха и свой вариант на кабинет начело с Николай Денков. Той не се прие добре от ГЕРБ, които го определиха като силно политически, но увериха, че не става въпрос за партийно его и инат, а има “остро противоречие” между бюджета и предлаганите политики.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2816 |05.05.2023 Йордан Иванов от ПП-ДБ: За 13 години Борисов задуши всичките си коалиционни партньори . 10| 2858 |05.05.2023 Тошко Йорданов - ИТН: ГЕРБ не са толкова глупави, че да представят Борисов като премиер . 14| 6911 |04.05.2023 Христо Иванов: Защо позволявате на Борисов да се кара? Да се държи по-сериозно . 25| 5002 |04.05.2023 Борисов с ново старо 20: Няма да правим коалиция с БСП, ДПС и ИТН, а правителство с личности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads