Реклама / Ads
85| 6786 |11.04.2014 НОВИНИ

Борисов разказва вицове; Миков плаши с докладна

.
Парламентът отново срещна трудности в събирането на така сложно постижимия кворум. Днес, подобно на вчера, депутатите от „Атака” отсъстват, а тези от ГЕРБ отказаха да се регистрират. Председателят на парламента Михаил Миков пък плаши, че ще "обади" в списък до медиите, предателите на кворума.
 

В 9 часа в пленарната зала бяха 110 народни представители, а председателят на Народното събрания Михаил Миков даде 30 минути почивка. След нея в залата се регистрираха 112 депутати, при необходими 121. След втория провал за събиране на кворум Миков даде още половин час почивка.

Председателят на НС предупреди депутатите, че ще разпространи в медиите списък с имената на тези от тях, които са провалили пленарните заседания. "Очевидно има депутати, които не желаят този парламент да работи", добави той.

Малко преди 10 часа в парламента започнаха да пристигат депутати от "Атака", а Венцислав Лаков каза, че са се забавили, заради последни обсъждания на протеста им пред президенството в 11 часа срещу генералния секретар на НАТО. За тогава е насрочена церемонията по удостояването с орден Стара планина първа степен на Андерс Фог Расмусен.

Венцислав Лаков не беше сигурен колко от колегите му ще дойдат в парламента и дали те ще са достатъчни, за да има кворум. Той не посочи и защо вчера цялата група на "Атака" не дойде на работа.

В кулоарите на НС лидерът на парламента Бойко Борисов пак се обяви за незабавни избори две в едно, тъй като този парламент е забуксувал и не може да работи. "Управляващите не могат да си осигурят кворум, аз им обещах един глас и както виждате съм тук и се регистрирах", добави той.

Според социалисти причината за отстъствието втори пореден ден на "Атака" се дължи вероятно на обидата на Сидеров заради образуваното дело срещу него, както и от желанието му да си "вдигне цената" преди евроизборите.

Днес парламентът трябваше да гледа на второ четене промените в изборния кодекс, които предвиждат увеличаване на състава на ЦИК и промяна на дизайна на бюлетината.

Борисов реши да разчупи обстановката и разказа виц на парламентарните репортери:

"Депутат бил на заседание в парламента, когато телефонът му иззвънял. Обаждал се малкият му син, който му казал, че кучето се е изакало на килима и го питал какво да прави. - Не ме занимавай с глупости, зает съм, просто почисти, просъскал депутатът в слушалката. Няколкото минути по-късно обаче телефонът отново звъннал и пак бил синът на народния представител. - Какво стана, нали ти казах какво да правиш, ядосано реагирал депутатът. - Почистих, но сега гледам мама и чичо Гошо през ключалката. Чичо Гошо си сваля панталона, но ако се изака на килима, аз няма да чистя, казал депутатският син."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 202| 11055 |10.04.2014 Кънчо Стойчев: Борисов няма да е повече премиер . 16| 5499 |10.04.2014 Бареков: Ще отида на изслушване в НС, но заедно с Борисов и Петното . 48| 5753 |10.04.2014 Б.Борисов: Шмекерските номера на Миков и БСП не минават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads