Реклама / Ads
13| 8387 |05.05.2018 НОВИНИ

Пред министрите на отбраната в ЕС Борисов пак излъга за българската армия

.
Бойко Борисов
Това, което правим на Западните Балкани, цели мир. Но за да има мир, трябва да имаме силни въоръжени сили и да кооперираме държавите от Западните Балкани към нас, каза премиерът Бойко Борисов на неформалната среща на министрите на отбраната от ЕС в НДК, предаде БТА.
 
Пред министрите и другите участници, които дойде да поздрави лично и да говори пред тях, Борисов посочи, че България активно модернизира въоръжените си сили, повишава възможностите на армията и в следващите години за проектите за нов изтребител, сухопътна техника и кораби има ясни програми и възможности на бюджета да ги покрива. А дали премиерът казва истината, след като военни експерти и бивши министри говорят за затриване на армията поради липса на средства?!

Къде по-добре да говорим за мир, отколкото пред военните министри, каза Борисов, който отбеляза важността и усилията за мир в региона.

 

Затова в цялото ни председателство, благодарен съм на ЕС, на Доналд Туск, на г-жа Могерини, на всички колеги премиери, канцлери и президенти в ЕС, че сложихме тази тема на масата, посочи Борисов. Защото като гледам, добави премиерът, много от вашите армии със своите контингенти все още сме заедно, тъй като и България участва в Босна и Херцеговина, в Косово и на други места. Дори не е затворена страницата за Балканите. Тези предизвикателства налагат истински да се борим и да отчитаме колко и какви рискове, и за колко кратко време могат да се развият на Балканите, коментира Бойко Борисов.

 

Нормализиране на отношенията между западните страни и Турция, заговори и за това Борисов.

„Толкова тежка риторика се води между големите държави в ЕС, като не казвам, че е без право, а точно обратното. Винаги сме говорили за свободата на словото и за проблемите, които има в Турция. В същото време това е най-силната военна машина в южния фланг на НАТО. Трябва да положим усилия и в политически план да се нормализират отношенията”, заяви министър-председателят.

 

Според него в противен случай рисковете са региона остават много сериозни. „Гарантирането на общата сигурност в сферата на миграцията България го изпълни в пълен обем. Година и половина през България имаме нула миграционен натиск”, каза Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5006 |04.05.2018 Нинова: Корупцията се ражда там, където се разпределят обществени поръчки и бюджет . 3| 4618 |04.05.2018 ”Галъп”: Оценката на хората за работата на министрите е 3,70 . 5| 4369 |04.05.2018 НС обсъжда предложението за орязване на депутатските заплати . 1| 5404 |03.05.2018 Председателството свършва, а символът му още го няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads