Реклама / Ads
20| 6511 |07.07.2020 НОВИНИ

Борисов: Само съм разпоредил ”Гранична полиция” да пази танкера ”БАДР”

.
Бойко Борисов
Единственото, което съм направил е да говоря с либийския си колега за танкера ”БАДР”. Изяснихме случая и оставихме на съда да се произнесе. От тогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост. Единствено съм се разпоредил „Гранична полиция“ да го пази и в момента, той е на котва в Бургас.
 

Това каза пред медиите на излизане от Спецсъда премиерът Бойко Борисов, където бе повикан като свидетел да даде обяснения за чатовете си с бизнесмена Пламен Бобоков. Министър председателят бе изключително лаконичен и избегна да отговори на повечето запитвания, но все пак отбеляза, че бил разпитван, за да се угоди на президента Радев, който настоял за равнопоставеност в разследванията на прокуратурата.

 

Отговри кратко и на въпросите за либийският танкер „БАДР“ – темата за, която Пламен Бобоков обяви, че е писал съобщение до премиера и се е срещнал с него, Борисов заяви още: Питаха ме и за либийският кораб. Единственото което, не си спомням дали е било с  SMS или с обаждане, но ми каза (Бобоков -б.р.), че могат да обявят България за пиратска държава, че едва ли не е отвлечен кораба. Имаме ли съдебно решение, ще бъде изпълнено.

 

Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни. Казах каквото знам, каза още Борисов.

 

"Днес специално беше за делото с отпадъците", уточни премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроса каква е била причината да го призоват. “По делото за отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови”, допълни той. Борисов каза, че се познава с единия от братята Бобокови от над 10 години.

 

"Винаги съм считал, че Пламен Бобоков е почтен човек. Да, многократно съм водил комуникация с него. С Атанас Бобоков – никога. Пак повтарям, всичко е било в рамките на закона, да подпомагаме бизнеса зад граница."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9407 |06.07.2020 Румен Петков: Борисов се самозабрави и резултатът е пари в шкафчета и пистолети . 78| 7076 |05.07.2020 Борисов: Няма да коментирам ченгеджийските номера на Радев. Водата на Черноморието е като сълзичка чиста . 42| 17316 |04.07.2020 Само във Фрог: Снимките, открити в арестувания човек на Божков, са пуснати в медия преди да бъдат протоколирани? . 33| 5738 |03.07.2020 Борисов: Радев не е девица, а нещо много по-лошо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads