Реклама / Ads
101| 5996 |05.10.2012 НОВИНИ

Борисов: Спасихме държавата от фалит, а ни обвиняват за бедността!

.
Бойко Борисов
Следизборно вдигнахме пенсиите, от първия ден, в който дойдохме. Не може на бялото да кажеш черно, възмущава се премиерът.
 

Министър Тотю Младенов да раздаде на депутатите в парламента постановлението, с което правителството на Тройната коалиция е вдигнало пенсиите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да им покаже снимки от свлечения път Смолян - Девин - Кричим на „Цанков камък", казва премиерът Бойко Борисов по време заседанието на кабинета, четем в стенограмата от сряда.

Във връзка с допълнителните средства за доизграждане и обезопасяване на пътя при „Цанков камък" премиерът заявява: "Ако искаш да покажеш нещо, което е направено, проектирано, построено донякъде, на свръхнекомпетентност и опасно за човешкия живот, възможно най-скъпото, трябва да ги заведеш там. И тази сутринта го чух в парламента. И чувам - да се видели какво ГЕРБ направили на Цанков камък и как го достроили. Представяте ли си това каква наглост, какъв наглец трябва да бъдеш...!? Или да говориш 40 минути по Националната телевизия и да кажеш: „Aз нямам достъп до телевизията"...!? Всеки си говори каквото му дойде на акъл вече. Безотговорно говорене. И претендират за политическа класа".

Аз съм готов с всеки да седна да говоря, но не може на бялото да кажеш черно, продължава Борисов. Не може с такива усилия ние да спасим държавата от фалит, от това, което заварихме, и сега да излязат и да викат - гледай ГЕРБ какво направиха, обеднели хората. В същото време БНБ отчита рекордни постъпления на спестявания на гражданите. За да спестяват хората - нали отнякъде са дошли тези пари.

С последното си постановление на Министерския съвет вдигнаха пенсиите преди да си отидат, което постановление ще ви помоля да ми го дадете и ще го цитирам дословно с дати.... Ние предизборно щели сме да вдигаме пенсиите....!? Но ние от първия ден, в който дойдохме ги вдигнахме. Следизборно вдигнахме пенсиите. И това постановление го размножете в по-голям формат, социалният министър да го вземе да го раздаде на депутатите в парламента, когато се обадят на тази тема да го извадят в парламента всичките и да го покажат. Е, това е наглост - тръгвайки си, да вдигнеш пенсиите и да кажеш, че си вдигнал пенсиите, а ние да ги плащаме от първия ден, това правителство. Но той разчита, че обикновеният човек е забравил за това нещо или не го е чул. Затова го размахвайте и го показвайте, говори още премиерът на министрите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6211 |01.10.2012 Борисов: Смешно е в 21 в. да спорим за магистрали . 67| 7584 |29.09.2012 Бойко Борисов: Как ще се придвижвам си е моя работа . 60| 8945 |27.09.2012 Станишев към Борисов: Престани да лъжеш . 89| 5905 |24.09.2012 Борисов: Ще вдигнем заплатите на полицаите, но не сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads