Реклама / Ads
51| 6978 |14.04.2014 НОВИНИ

Борисов: „Цикламеното костюмче” ми носеше папките

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Никой не знае какви кредити са взели управляващите. От 15 дни искаме да разберем колко заеми има НЕК и никой не ни казва. Ние мислехме, че са 1,5 млрд, а Румен Овчаров говори за 4 млрд.
 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Нова Загора.

"На 20 дни проверявах всички строежи, заедно с министри и с шефове на отдели, с експерти от Брюксел. С хеликоптери им показвах и контролирах всичко. И като си отидат в Брюксел, ни осребряват фактурите веднага. Ние взимахме от фискалния резерв, но след 50 дни Брюксел ни ги връщаше. Сергей Станишев и псевдоекспертът Пламен Орешарски обвиняваха, че ГЕРБ са "изплюскали“ резерва, а ние с тези пари плащахме на фирмите и строяхме“, посочи Борисов.

Управляващите сега тихомълком се опитват да правят същото, но Брюксел не само не им плаща, но започва да им спира парите. "Избухаха 1 млрд. и сега няма кой да им го плати. Сега, за да си съберат тези пари, правят финансови корекции с 10 -15% на проектите на кметовете на ГЕРБ . Накрая плаща народът, наказанието е за хората, не ни наказват нас“, разясни Борисов.

Той подчерта, че за държавата е добре да се направят избори днес. По думите му до следващата зима ДПС и БСП сами ще се сгромолясат, но се губи златно време, не се проектира - те и сега откривали само проекти на ГЕРБ.

Само възстановяването на фондовете щяло да отнеме най-малко 9-10 месеца. "Управляващите нямат управленски капацитет. Зинаида Златанова ми носеше папките, беше секретарка, толкова й е капацитетът. „Цикламеното костюмче“ също носеше папки. Здравният министър Таня Андреева я направих шеф на "Шейново". Цветлин Йовчев седеше с папките пред вратата ми 4 години.

Вторият ешелон на ГЕРБ сега управлява. Трябва да сме първа политическа сила, защото още какво ще чуем от Станишев и Лютви Местан не искам и да знам. Всеки глас ни е ценен, обиколете къща по къща и обяснете какви бели правят тези и какви бели още ще направят“, призова Борисов.

"За първите 6 месеца от управлението на ГЕРБ обиколих и се видях с всички управленци в Европа, на втората година всички те посетиха България. Барозу идваше всяка година тук, заедно с всички еврокомисари. Орешарски за 5 дни само се разходи из Виетнам и откри един ресторант. Вижте му дестинациите - Китай, Виетнам, Украйна, Румъния. В Сочи не го познаха, искал да се снима с Владимир Путин - не му разрешиха“, коментира Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 142| 6950 |14.04.2014 Борисов: Управляващите негодници ще отговарят и за Лясковец, и за Авиоотряд-28 . 115| 9154 |12.04.2014 Б. Борисов: Избори 2 в 1! Безболезнено е! . 48| 5693 |10.04.2014 Б.Борисов: Шмекерските номера на Миков и БСП не минават . 66| 5445 |31.03.2014 Борисов: Грешка беше, че не променихме Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads