Реклама / Ads
10| 2723 |13.04.2023 НОВИНИ

Борисов упорит и на инат: Искам да направя правителство с ПП-ДБ, но имам и друг план

.
Бойко Борисов
Искам да направя правителство с ПП-ДБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. По думите му това е най-добре за България.
 

Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Днес ще направим 2 комисии от двете групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси, заяви Бойко Борисов.

 

Между толкова враждауващи лидери и поддръжници, забавянето на избор на председател е много важно, за да може тези комисии да поработят и да намерим общи неща между нас, допълни лидерът на ГЕРБ.

 

"Сега вече ще поканя лидерите един по един на политическите партии, за да видим къде са тези разделителни линии. Ние имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии. Правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов, да го направим. Сутринта си направих усилие да го гледам, около 60 пъти ми каза името. Просто те явно не си и говорят. Защото вчера акад. Николай Денков и Андрей Гюров дойдоха при мен и се разбрахме да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед. Днес ще направим две комисии - правна и финансово-бюджетна от двете партии само. За да разгледаме какъв бюджет би бил устойчив за държавата и всички закони, по които да потърсим голямо мнозинство. Нашият основен приоритет и най-стабилното за България, което би се получило, е между тези две партии. Ние сме готови на много компромиси. Но това не е компромис. В Румъния има компромис да се ротират премиерите. Има различни практики. Затова и вчера толкова търпеливо и внимателно формулирахме, че между толкова враждуващи не само лидери, а и електорати и поддръжници, ни трябва време и затова забавянето на избор на председател е много полезно, за да може да се спечели време, тези комисии да поработят, да намерят още много неща, които биха били добри за държавата.  Последното, което си мисля, е за великденска ваканция", каза пред журналистите Борисов.

 

"Аз искам да направя правителство с ПП и ДБ. Това е най-добре за България. Ако не стане, има и друг план", заяви бившият премиер, след което веднага бе попитан какъв е този друг план. "Няма друг план, докато не свърши този", отговори той.

 

От изказванията на г-н Петкови Асен Василев виждам много повече конструктивност. Те държат на своето, но и с много по-различен тон говорят. За разлика от тях, които не знам защо така масово тръгнаха по телевизията, преговори не се водят така. Преговори се водят с уважение към останалите. Когато споменеш 60 пъти Бойко Борисов в едно интервю, как гледа партията? Как гледа ГЕРБ, нейните избиратели, на тези изказвания на Атанасов. Конструктивни? Искат да има правителство или искат да ходим на избори? Ако мой депутат се откаже вчера, и ви каже, че за тях са важни в някой град да вземат кмет, пред държавата, правителство, парламент, вие щяхте да кажете, че аз разбивам институциите. Друг вариант, когато водиш преговори с втората партия, няма. Ние с г-жа Нинова говорихме само по теми, които можем да сме заедно - социална, правна, все пак Крум Зарков е от нейната партия, и от друга страна категоричен отказ по темата "Украйна". Нещо, което ние с колегите от ПП имаме като общо. Председател ще се избере за миг, когато има разбиране на работните групи, когато има готовност за правителство. Добре, приемаме го, става днес Росен Желязков след два месеца няма да има правителство. Ако Деси Атанасова вчера беше напуснала парламента, за да работи за Русе, вие как щяхте да реагирате. Отговорно ли е това?", попита Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 10784 |12.04.2023 Първи ден на НС: Водещ от БНТ скочи на Алгафари, кучето е в долния ляв ъгъл, Борисов до Костадинов . 10| 2750 |12.04.2023 Евроатлантикът Борисов стопли отношението към “Въдраждане”. Не се страхувал от тях . 7| 6446 |13.04.2023 Политологът Г. Киряков за Фрог: И 49-ия парламент e нескопосан филм, Радев е загрижен фалшиво, Борисов предлага екзотика . 30| 5938 |12.04.2023 Борисов извънредно предложи и ... президентска република под контрол!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads