Реклама / Ads
51| 6364 |18.01.2012 НОВИНИ

Борисов успокои Европа да спи спокойно

.
Борисов и Меркел минават за добри партньори
Премиерът ни посочи, че българо-турската граница е най-охраняваната в Европа. Той обеща още да си изплатим кредита за БДЖ, взет от германската инвестиционна банка, защото това било въпрос на доверие.
 

Европейската комисия може да бъде по-гъвкава при определянето на процента съфинансиране от националния бюджет за проектите с европари. Така канцлерът на Германия Ангела Меркел отговори на искането на премиера Бойко Борисов България също да има право на по-нисък процент съфинансиране, което беше разрешено на държави с дългови проблеми, предаде БНР.

Колкото до кредита за БДЖ, взет от Германската банка за инвестиции, Борисов заяви, че България ще го изплати, тъй като не може да си позволим да губи доверие. Съжалявам, че не са платили влаковете, когато са имали милиарди излишъци, а са взели кредит, добави той.

Frognews.bg напомня, че по-рано днес премиерът заяви,
че е много важно страната ни да получи одобрение от Германия и лично от канцлера Ангела Меркел за получаване на отстъпка, с която националното съфинансиране на проектите от европейските фондове за страната да бъде намалено от 20 на 5 на сто, както Европейският съюз прие да направи за недисциплинираните страни-членки, въпреки че България не е сред тях. България е готова да подпомогне закъсали държави в момента, в който заплатите и пенсиите там станат по-ниски от българските или достигнат техния размер, коментира още Борисов в Берлин.

По време на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел премиерът Борисов казал още, че българо-турската граница е най-охраняваната в Европа. Можете да спите спокойно, успокоил той, предаде Агенция „Фокус” . Без да е член на Шенгенското пространство, България охранява границата с Турция по Шенгенски критерии и това е най-пазената граница, продължил той. Страните от Европа, включително и Холандия, ще се убедят в това, казал още Борисов. Германският канцлер Ангела Меркел посочи, че страните от Европа трябва да са наистина сигурни, че България се справя с организираната престъпност и миграцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5535 |18.01.2012 Явор Дачков щял да съди Бойко Борисов за клевета . 30| 5414 |18.01.2012 Борисов: Искаме да си подредим държавата, а не пари от Меркел . 13| 5337 |18.01.2012 Борисов при Меркел, моли за подкрепа . 13| 5142 |17.01.2012 Двойник на Емил Стоянов стана шеф на Европарламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads