Реклама / Ads
12| 2929 |11.05.2021 НОВИНИ

Боршош сяда в стола на Чобанов в Столичната община

.
Източник: БГНЕС
Съденият, а после оправдан бивш директор на Националния дворец на културата сяда в стола на Тодор Чобанов, който напусна като зам.-кмет Столичната община. Мирослав Боршош е назначен като заместник по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности”, съобщиха от СО.
 

Тодор Чобанов бе освободен от длъжност от Йорданка Фандъкова съвсем наскоро. Като причина бяха посочени процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в “Овча купел” и “Горна Баня”. Това се случи съвсем в края на месец април, а управлението на направлението временно бе поето от зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова. 

 

Бившият директор на НДК бе обвинен в нецелево разходване на средства в размер на 3.5 милиона лева, отпуснати от бюджета във връзка с подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз, за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки. Прокуратурата откри и проблеми около лизингов автомобил и няколко сделки, подписани от него.

 

Заедно с него бе обвинен и ившият председател на Съвета на директорите Валентин Кръстев. Боршош бе оправдан от съда, а Кръстев получи 3-годишна условна присъда. 

Съдиите тогава заявиха, че ще замълчат по това обвинение от “уважение към правото” и го определиха като загуба на време. Прокуратурата отказа да коментира, но заяви, че ще протестира оправдателната присъда. 

 

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност “Културология“. Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб “Перото“, театър “Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Носител е на наградата на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 14688 |02.05.2021 Същият онзи, който бяга от медиите 2 години, не дава интервюта, не отговаря на въпроси, сяда срещу проектоминистъра си Дилов . 12| 6116 |14.04.2021 Иван Бакалов за Борисов: Простак, когото не искат на масата, но той сяда и пляска с ръце да дойде келнерът . 10| 3560 |31.03.2021 Съдът реши: Боршош бил невинен и по петте обвинения . 6| 3264 |19.02.2021 Ден 226: Протестиращи на “Поход към свободата” в памет на Апостола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads