Реклама / Ads
18| 4470 |14.10.2008 НОВИНИ

Бракът на БСП с ДПС бил по сметка, а не по любов

.
Заяви го върешният министър М. Миков с уговорката, че коалицията се оказала полезна за страната, затова нямало причина тя да не продължи. Говоренето на Р. Петков тия дни пък било емционално.
 

 

Компроматът на ГЕРБ е типичен и е свързан с ченгеджийския манталитет на Борисов и Цветанов, а нямало нужда главният прокурор да се използва като пощенска кутия", обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод предоставените от ГЕРБ уличаващи документи. Според тях БСП била финансирана от фирми, източвали еврофондове. Миков подчерта, че престъпен състав нямало; БСП имала към 2-3 хил. дарения годишно, предимно от физически лица, като тези пари се декларирали. Министърът каза, че не можело да бъдат проучени всичките 3 хил. дарители. Ако се докажела все пак такава връзка за дарените пари Миков заяви, че те едва ще се връщат, но можело да се помисли за някакво дарение.

МВР-шефът каза още, че не смята, че в ДАНС са се пренесли някакви вътрешни битки там ставало въпрос за спорове. Лобита, за които се говорело, били хиперболизирани. Миков изрази съжаление, че много политици се включили в коментарите по оставката на един служител, което всъщност било част от дребнотемието в нашия политически живот. Румен Петков пък се включил, защото бил много емоционален човек.

По повод някои информации във вестниците, Миков направи извод, че от дълги години в София действала т.нар. "имотна мафия", но отказа да персонализира. Все пак министърът коментира, че  всичките тези вписвания и фалшификации са притеснителни. Той допусна известна връзка на тази мафия в случая с брата на Иван Драшков – Петър Драшков, но уточни, че това трябва да се докаже.

bsp_mikov.jpg
 снимки Вяра Йовева

За исканата от ДПС оставка на Алексей Петров М. Миков каза, че председателят на ДАНС Петко Сертов сам преценявал ползата – но професионално, а не политически -  от един или друг служител.

МВР-шефът беше категоричен, че коалициите не са любов до гроб, а бракове по сметка. Все пак той уточни, че ДПС бил изключително коректен партньор и коалицията се оказала полезна за страната, затова нямало причина тя да не продължи.

Миков не бил чул сериозни аргументи за смяна на председателя на БСП. Не ставало дума за атака, а за завоалирани послания. Р. Петков бил сериозен политик и не бивало емоционалните реакции да се хиперболизират. В партията не се приемало добре предизборното говорене, предупреди вътрешният министър.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5399 |14.10.2008 Ив. Драшков: Нямам нищо общо с делото "Галерия" . 23| 5225 |14.10.2008 Ив. Костов: Първанов и Станишев са неспасяемо отговорни . 3| 4850 |13.10.2008 Отбелязахме Европейския ден за пътна безопасност . 23| 4807 |13.10.2008 Изчезна урната с подписката за уволнение на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads