Реклама / Ads
26| 2563 |02.04.2024 НОВИНИ

Кирил Петков за Калин Стоянов: "Няма “независим” кадър, ако идва като препоръка от Борисов"

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Със свой пост във Фейсбук, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков разясни назначението на вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.  В своята публикация Петков обясни детайлите на тази „сага“, както той самият я нарича.  
 

Ето и пълния текст на неговия пост:

 

"Да изясним сагата „Кирил Петков ме покани за министър“(По Калин Стоянов):

 

Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов, написа във фейсбук Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната".

 

Борисов предложи Атанас Илков, за когото нашата проверка показа, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС. След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов.

 

Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно.

 

Заключението е: няма “независим” кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР."

 

 

 

В кулоарите на парламента, Кирил Петков призова ГЕРБ и ДПС да признаят, че са "управлявали заедно". "Г-н Пеевски днес беше по-честен. Той каза, че колкото и гласове да имат след изборите, ще си говорят с ГЕРБ. Докато Борисов каза, че няма да си говорят. Време е да не се срамуват и да излязат да кажат, че управляват заедно, заяви пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" .

 

"Последното, което искам да кажа по темата за истината е, че няма как да кажат, че не знаят какво пише в Конституцията. Те са най-голямата политическа партия в парламента. Те казват на депутатите какво да гласуват. Това да казват, че четирите дами са преговаряли с нас, не знаят кой е Калин Стоянов - стига толкова. Време е хората да си поемат отговорността", коментира още Петков.

 

По-рано, вътрешният министър обяви, че е завел граждански иск в съда "срещу сайт и лица, определящи се като "разследващи" журналисти". Заплаши също, че ще си търси правата в съда срещу всеки, който говори безумия и неистини за него. Към медиите прибави политически лидери, бивши и сегашни министри.

 

Както министърът, така и от МВР са категорични, че в медийното и интернет пространство се използват „внушения на неистини и откровени лъжи“.

 

Стоянов отбелязва, че се чувства длъжен да обясни, че: „Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов. По времето, в което бях ръководител на ГДБОП, събрахме всички материали по делото срещу този човек, които са внесени в прокуратура и на базата на които има образувано досъдебно производство!“

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4338 |02.04.2024 Христо Иванов: Президентът прави кампания той еднолично да определя служебното правителство . 4| 2393 |02.04.2024 75 лева към пенсиите за Великден за хиляди пенсионери? . 0| 2343 |02.04.2024 Нови беди за Джей Кей Роулинг: Очаквам да бъде арестувана . 7| 21308 |02.04.2024 Валери Йорданов пред ФрогНюз: Никъде не съм казвал, че напускам Народния театър! Битката продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads