Реклама / Ads
6| 4390 |01.09.2021 НОВИНИ

Д-р Брънзалов: БЛС е залят с писма и жалби от лекари

.
Д-р Николай Брънзалов Източник: БГНЕС
Българският лекарски съюз е залят с писма и жалби от лекари, в които така наречените средства за неблагоприятни условия на работа не се изплащат адекватно, посочи в ”Още от деня” д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Управителния съвет на БЛС. Той отрече, че новата методика за определяне на заплащането е по тяхна инициатива и подчерта, че е по инициатива на Министерството на финансите и Министерството на здравеопазването.
 

По думите му разговори с тях са се водили във времето, когато заболеваемостта е била 40 човека на ден, тогава те са се съгласили средствата за условия на работа да бъдат намалени, в извънболничната помощ те да кореспондират със заболеваемостта на база 14-дневен период.

 

"В болничната помощ настъпиха действително най-големите катаклизми, ние стигнахме до решението да изпратим писмо до Здравната каса. След като не можем да се разберем и има толкова голямо недоволство, да се върне старата методика за изплащане на средствата", каза д-р Брънзалов.


Може би малко по-рано дойде тази COVID вълна, в сравнение с прогнозите, но не ни изненадва, подчерта той. Припомни, че българското население е сред най-ниско ваксинираните и поясни, че през последните месеци хората са живеели, все едно няма проблем с коронавируса и тези резултати от последните дни със заболели и починали е следствие от това.

 

Според д-р Брънзалов голямата част от членовете на БЛС са убеждавали своите пациенти да се ваксинират.

 

"За съжаление, не го крием, има и част от нашето съсловие, които се изказваха спорно по тези въпроси, което доведе до съответните последствия", заяви д-р Брънзалов и подчерта, че в България има мощна антиваксърска вълна, обхванала специално ваксините срещу COVID, която няма никакво научно покритие.


Заместник-председателят на Управителния съвет на БЛС беше категоричен, че за задължителна ваксинация трябва да се вземе политическо решение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 27566 |19.08.2021 Граждани с писма до Трифонов и Радев в подкрепа на Кирил Петков . 0| 3294 |18.08.2021 Д-р Брънзалов: Четвъртата вълна на пандемията няма да е толкова сериозна и продължителна . 14| 3591 |01.07.2021 Д-р Брънзалов: Ваксинираните ще са в пъти по-защитени, какъвто и вариант на вируса да дойде . 2| 3574 |03.06.2021 Българските социалисти в ЕП: Евродепутатите от ГЕРБ не само изпращат писма с явно изкривена информация, но и превръщат ЕНП в заложник на скандалите за корупция и властови злоупотреби в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads