Реклама / Ads
23| 3559 |14.01.2022 НОВИНИ

Д-р Николай Брънзалов: Голяма част от населението изтезава здравната ни система

.
Д-р Николай Брънзалов
Определено има голямо значение какъв процент от интензивните легла са заети, тъй като различните вълни достигат една определена заболеваемост. Надявам се това да е един правилен критерий относно това какви мерки ще се взимат, въпросът е доколко те ще бъдат спазени. Това коментира д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС относно обявения от правителството нов план за справяне с ковид кризата.
 

При 80% заети легла, което е най-тежката четвърта степен, тези мерки продължават да не се спазват, смята д-р Брънзалов.


Голяма част от населението, къде съзнателно, къде не, буквално изтезава здравната ни система, но бъдещето ще покаже дали ще има резултати, аз съм оптимист. България се радва на голям брой легла спрямо населението, но през тези две години човешкият ресурс е или изтощен, или доста намалял. Не може само защото ние имаме лекари и съответно здравни заведения, които могат да поемат съответния контингент, да не правим нищо, за да не се случи това, обясни д-р Брънзалов.


Според него, с ковид зоните са допуснати няколко грешки. Те се откриват не навреме, не са хомогенно разпределени на територията на страната и донякъде се натоварват с функции, които са безсмислени.


В ДКЦ-то, в което аз работя, има добра колаборация, екипите работят добре заедно, но въпреки това има опашки. Тези зони трябва да бъдат много повече, да не се занимават с излишни функции освен диагностициране, да не се занимават толкова много с лечение, отколкото с диагностика, например защо трябва да се прави диаграма на всеки в ковид зоната, посочи медикът.


Обществото е маргинализирано - има една част, която е ваксинирана и активно търси бустерна доза, има и една част, която не е малка, която е разколебана и ние трябва да се насочим към нея, коментира д-р Брънзалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 24914 |14.01.2022 Николай Хаджигенов: Зад оставката на Цацаров има гнусна задкулисна сделка . 10| 3242 |10.01.2022 Проф. Кантарджиев: Заплаха за нашето общество в момента е голямата временна нетрудоспособност . 12| 5869 |09.01.2022 Николай Събев: Управителят на жп базата в Паничище е пирувал за сметка на държавата . 9| 3845 |06.01.2022 Николай Събев: Проверяваме възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads