Реклама / Ads
5| 3493 |03.11.2021 НОВИНИ

Д-р Николай Брънзалов: Оставката на шефа на НЗОК е въпрос на време

.
Д-р Николай Брънзалов Източник: БГНЕС
По покана на Надзорния съвет трябваше да се срещнем и да се разберем за нещата, които трябваше да бъдат обсъждани. Долу охраната обаче, изобщо не ни пусна да се качим до четвъртия етаж. Изчакахме в приемната. Стана 14:30 - определения час и бяхме допуснати. Оказа се обаче, че в залата има заседание на Надзорния съвет. Джентълменски изчакахме на терасата повече от 15, че и 20 минути. Нямаше никой да излезе и да ни каже нещо като нормален домакин. След 20-тата минута ние решихме, че няма какво повече да правим там.
 

Това коментира д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС, пред БНТ относно това, че ръководството на БЛС беше поканено от НЗОК на среща вчера, но такава обаче не се състоя.

 

Основно трябваше да се обсъжда методиката, по която евентуално трябва да бъдат разпределени средствата, които остават неусвоени в системата на здравеопазването. Поради факта, че тази година имахме основно проблем с ковид епидемията и лечебните заведения не можеха да извършват основната си дейност, по която им е гласуван бюджет по НС. При това положение, силите бяха хвърлени в борбата с ковид и по пера остават съответни суми, обясни д-р Брънзалов.


По думите му, от НЗОК са се съгласили "бурно" срещата да се стриймва и да е публична, а след това "тихо" са отказали.

 

Причината този разговор да не се случи, не е от страна на българските лекари, подчерта д-р Брънзалов.

 

В този момент, който клати системата, който вкарва допълнително напрежение в нея, трябва да поеме пълната отговорност за всякакви последствия, категоричен е той.

"Не" - така отговори д-р Брънзалов на въпроса дали може да се разговаря с това ръководство на НЗОК. По думите му оставката на председателя ѝ Петко Салчев е въпрос на време.

 

Той заяви още, че е необходимо увеличение в цената на пътеката за ковид.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3437 |02.11.2021 Любчо Нешков: Има вероятност оставката на Заев да не се случи . 3| 3226 |01.11.2021 Николай Милчев: На света най-важното е да се надяваш . 2| 3421 |31.10.2021 Фармацевтите подписаха анекса към договора с НЗОК и искат оставката на шефа ѝ Петко Салчев . 4| 5240 |29.10.2021 Николай Милчев: В България има островен гигантизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads