Реклама / Ads
6| 4878 |08.01.2015 НОВИНИ

Братята-терористи вдън земя, търсят ги 88 000 полицаи

.
По петите на братята
Полицаи започнаха претърсване на гората край Крепи-ен-Валоа и околните селца. Спецчастите проверяват и селскостопанските постройки. До този момент обаче братята Куаши продължават да са в неизвестност. 88 хиляди френски полицаи, жандармеристи и военни са се включили в акцията по издирването на двамата братя Шериф и Саид Куаши.
 
Градчето Крепи-ен-Валоа буквално е обсадено. Полицаи обикалят района и правят обиски по къщите.

Саид и Шериф Куаши са потомци на алжирски бежанци. Родителите им емигрирали заедно с тях до френския град Ремиш. Няколко години по-късно братята отиват в Париж. Шериф е опитвал в миналото да започне кариера като рапър. Музикалните му възможности обаче били на много ниско ниво и той така и не успял да пробута някъде свои записи.

Саид е бил засичан често във фитнес центровете и бил известен като запален фитнес маниак. На профила си във Фейсбук често пускал снимки, на които позирал полугол, за да покаже мускулестото си тяло.

Предполага се, че двамата братя са започнали да се ориентират към радикалния ислям покрай свои контакти в Йемен, а през тях се свързали и с Ал-Кайда.

Разследващите са установили, че Саид и Шериф Куаши са преминали през солидно терористично обучение. Силната им част били оръжията, с които боравели изключително добре.

Единият от братята е бил и съден преди няколко години. През 2008 г. Шериф Куаши получава 18 години затвор за вербуване на ислямистки бойци за екстремисти, действащи на територията на Ирак.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4881 |07.12.2014 Д. Гогов за „Южен поток”: Не сме броили 100 млн. за земя, за тръби..., нищо не губим . 30| 7734 |04.08.2014 Четири дела срущу Марио Николов потънаха вдън земя . 3| 5853 |25.03.2013 Мюфтийството в Кюстендил претендира за земя, паметникът на Ильо Войвода - застрашен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads