Реклама / Ads
11| 5333 |10.08.2014 НОВИНИ

Братовчеди моряци пробвали фалшивия фиш за джакпота

.
Младежите, които пробваха да вземат джакпота с фалшив фиш, са студенти от Военноморското училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна.
 

Братовчедите Продан Маринов и Николай Маринов са обвинени в опит за измама в особени големи размери, пише Стандарт. До късно вчера Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на 19-годишните момчета. Прокуратурата поиска те да останат за постоянно в ареста, защото има опасност да извършат друго престъпление.


Според обвинителите Николай и Продан се похвалили пред техни познати, че очакват голяма сума. Адвокатът на Николай, Юлиан Георгиев заяви, че момчето е отличник на математическата гимназия във Варна с грамоти за успех. Той е приет първи курс. Защитникът смята, че няма данни за подготовка на престъплението, в което е обвинен. По време на гледането на мярката за неотклонение стана ясно, че Продан Маринов е студент, записан във втори курс.


Той е бил арестуван, докато е бил на военен лагер. И двете момчета са синове на морски капитан. Според адвокат Илиева, която защитава Николай Маринов - младежът е направил проект за електронен бележник във всички варненски училища. В момента училището в Аспарухово работи по този проект.


Защитата заяви пред съда, че ИП адресът на компютъра на Николай е ползван от всички членове на семейството му и по тази логика би могло всеки от тях да бъде обвинен. "Данните по делото трябва да отговорят на въпроса дали пробивът в системата на спортния тотализатор е извършен от трети лица", каза адвокат Илиева.


Според запознати двамата хакери са хванати по оригиналния отрязък на фиша, който остава в спортния тотализатор. Никой от тях не се е обадил, но на 30 юли във варненския клон е депозиран документ от името на 19-годишен от Варна. В него са посочени банкова сметка и "печелившият" фиш с искане да му бъдат преведени милионите. Служители на тотализатора се усъмнили в документа и направили проверка. Начело на варненския клон на спортния тотализатор е бившият шеф на реферите в България Димо Момиров. Телефонът му вчера цял ден беше изключен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5733 |23.09.2013 ДАНС арестува бандити пробвали да източат 360 хил. евро . 2| 5184 |20.09.2013 Моряците от кокаиновия кораб бачкат на черно . 0| 5180 |17.01.2013 Освободиха двама наши моряци от кораба с коката . 6| 5544 |26.12.2012 „Бедстващите” моряци яли пържоли за Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads