Реклама / Ads
15| 3273 |26.12.2021 НОВИНИ

Брекзит се е развил по-зле, отколкото болшинството британци очаквали

.
Източник: БГНЕС
Повече от 6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че Брекзит или се е развил лошо или по-зле от очакванията им. Това показва проучване, поръчано от вестник „Обзървър“ година след излизането на страната от Европейския съюз.
 

Седмица, след като министърът за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка от правителството на премиера Борис Джонсън, проучването на агенция Opinium показва още, че 42% от хората, гласували за Брекзит на референдума през 2016 година имат отрицателно становище за начина, по който се развива Брекзит досега.

 

Адам Дръмонд от агенцията коментира, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите напускане на ЕС вече са много по-разколебани  в добродетелите на Брекзит, отколкото преди това.

 

През по-голямата част от Брекзит процеса при зададен въпрос „Брекзит за добро ли е или за лошо?“, обикновено искащите оставане отговаряха, че е за лошо, а искащите напускане, че е за добро и нацията бе буквално разделена на две равни части. Сега обаче се наблюдава значително малцинство от привържениците на Брекзит които, смятат, че нещата отиват на зле или по-зле, отколкото са очаквали.

 

Докато 59 на сто от искащите оставане в ЕС казват, че са очаквали  нещата да се развият лошо и това се е случило, то само 17% от искащите напускане казват, че са очаквали Брекзит да се развие добре и така е станало.

 

Проучването идва дни преди налагането от 1 януари 2022 година на пълни митнически проверки на стоките, изнасяни от ЕС за Обединеното кралство, за което бизнес лидерите смятат, че ще навреди на по-малките компании, като износителите на храни, да извършват доставки за търговците на дребно в Обединеното кралство, тъй като се увеличават разходите и бумащината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10031 |30.10.2021 Цветелина Пенкова: Как се промени животът във Великобритания след Брекзит? . 15| 3680 |30.09.2021 Брекзит е влошил живота на над половината британци, сочи проучване . 2| 4610 |29.09.2021 Брекзит в действие: От 1 октомври влизаме във Великобритания само с международен паспорт . 9| 5117 |25.12.2020 Сделката за Брекзит: ЕС намалява с 25% риболова в британски води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads