Реклама / Ads
5| 2880 |20.06.2024 НОВИНИ

Британското разузнаване: Украинските ракетни удари стават все по-точни

.
Източник: БГНЕС
Британското военно разузнаване в последния си доклад за ситуацията на фронта анализира ракетните удари, които наскоро бяха разменени между украинската и руската армия.
 

Разузнавателните служби на украинските въоръжени сили успяха да извършат няколко координирани атаки срещу руската военна инфраструктура в Крим, в резултат на което "критичните елементи" на ракетните установки С-300 и С-400 (SA-20 и SA-21 по класификацията на НАТО) бяха повредени.

 

"Тези успешни действия показват, че Русия не може да защити своите съоръжения в Крим, въпреки факта, че се гордее със своите сили за противовъздушна отбрана и отделя значителни икономически ресурси за тях", се изтъква в резюмето.





Британското военно разузнаване уточнява, че руската армия вероятно ще може бързо да замени повредените системи, но те ще трябва да бъдат преместени от други райони - или да приемат отслабването на защитата на Крим от въздушни атаки.

 

Лондон твърди, че украинските въоръжени сили също са успели да извършат серия от успешни атаки срещу руски военни летища, включително Морозовск, Моздок и Актюбинск.

 

Това принуди руската армия да премести самолетите си по-далеч от фронтовата линия, като подобна стъпка причинява по-голяма умора на екипажите, които сега ще трябва да прекарват повече време във въздуха. "Възможно е случайната загуба на изтребител-бомбардировач Су-34 в Северна Осетия на 12 юни да е свързана с това", отбелязват британските военни.





Те освен това посочват, че през юни руската армия атакува украинска инфраструктура и военни цели, разположени по-далеч от фронта, но от 12 до 18 юни тактиката им се промени донякъде.

 

"Фокусът на ударите с крилати ракети, нанесени от руската авиация с голям обсег, се измести към украинските военновъздушни бази", пише още в доклада.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2442 |20.06.2024 Четири жертви и четирима пострадали вследствие на брутална руска атака срещу Донецка област . 14| 4423 |20.06.2024 Проф. Евгений Дайнов: Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов . 7| 2641 |20.06.2024 Социологът Евелина Славкова: Бойко Борисов най-вероятно няма да е премиер . 3| 4115 |20.06.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Ботев и Шевченко днес биха казали - борете се и ще победите. Европа рано или късно ще плати с кръвта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads