Реклама / Ads
0| 3413 |09.08.2021 НОВИНИ

И бронзовите ни медалистки се прибраха на родна земя след успехите в Токио

.
Източник: БГНЕС
Бронзовите ни медалистки от Олимпийските игри в Токио се прибраха на родна земя. Боркините Тайбе Юсеин и Евелина Николова бяха посрещнати с родопски гайди. На летище "София" ги очакваха най-близките им хора, както и техни фенове.
 

Тайбе Юсеин не сподели дали мисли за следващата Олимпиада - тази в Париж през 2024 г. Евелина Николова обаче посочи, че вече мисли за участие в най-големия спортен форум. 

 

"В момента се чувствам много щастлива, защото видях усмивките на всички тук, които ни посрещнаха – започвам да осъзнавам лека-полека какво се е случило. Казах си „Успях“, извоювах се, преборих се. 2006-а година за първи път влязох в залата, сега вече на 28 години – много дълъг и труден път, имаше и много прекрасни моменти, както онзи ден, но бих казала, че си заслужава абсолютно всичко. Това, че спечелих бронзов медал на Олимпиада. Един трамплин, бих казала, Париж е съвсем скоро, мисля, че е по силите ми да спечеля златен медал“, посочи Евелина Николова. 

 

“Не искам да казвам, че продължавам или спирам, още не знам, тръгнала съм за друг медал – искам първо да си почина, три години са малко, но и много, ще го решим с бат' Пепи“, коментира Тайбе Юсеин.

 

Треньорът на националните ни състезателки Петър Касабов не разкри дали ще продължава да води спортистките ни към титли. 

 

"Едва сдържам сълзите си. Много приятно съм изненадан, дано все повече се случват такива посрещания и да даваме повод за радости на хората. Удовлетворението е голямо по простата причина, че го чакахме много. Щастлив съм. Винаги искам още и знам, че винаги можем да постигнем още малко. Горд съм, че съм начело на този отбор. Трудно ми е да осмисля успеха. Сега пристигаме и след това дълго пътуване е трудно да говоря. Като виждам какво посрещане имахме обаче, разбирам, че сме направили нещо голямо. Тези медали са много изстрадани и се радвам, че успяхме да се преборим за тях. Повече спечелихме на тези Игри, защото всички пораснахме на това състезание", заяви Касабов, цитиран от bTV.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4012 |20.04.2020 160 военнослужещи се прибраха след мисия на НАТО в Афганистан . 2| 3958 |18.10.2019 Прибраха още петима за расистките скандирания на стадиона . 7| 3880 |07.10.2019 Роми от Сливен прибраха децата си от училище. Чули, че ще им ги отнемат . 1| 3476 |26.11.2018 Неутрализираха компютърни измамници, ”прибраха” крипровалута за 3 млн. долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads