Реклама / Ads
15| 4769 |18.07.2020 НОВИНИ

БСП и ГЕРБ - словесна престрелка след девет дена протести

.
Румен Гечев и Александър Иванов
Румен Гечев от БСП и Александър Иванов от ГЕРБ се надвикваха в словесна престрелка след девети ден на протести, искащи оставката на правителството.
 

Взаимни обвинения прехвърчаха между двамата в студиото на бТВ

Румен Гечев заяви, че ДПС управлява чрез сателити на ГЕРБ:

"Всички ключови министерства на това правителство са поверени и от години се управляват от елита на „Движението за права и свободи“, като изпълнители са ГЕРБ и техните сателити. Самият факт, че се оттеглят тримата ключови министри с финансови потоци са повече от показателни", заяви депутатът от БСП.

 

На свой ред Иванов отрече това да е вярно и каза, че всъщност левицата се опитва да се откъсне от завещаното от тях, защото БСП е имала зам.-министър от ДПС. Освен това депутатът от ГЕРБ намекна, че групата на БСП има комуникация с Дубай, визирайки къде в момента се намира бизнесменът Васил Божков.

 

Румен Гечев беше категоричен, че твърденията за манипулиране на протестите от Дубай са несериозни. 

Иванов видя в протестите и опит на определени политически представители да яхнат енергията им, за да се изкачат нагоре. 

 

„Оставката е неспасяема и тя е необходима на България. С това компрометирано управление, обявено за мафия от българския народ, станахме за срам в международните медии. Няма друг изход освен оставка", заяви още Гечев.

 

„Българската банка за развитие, финансирана от българските данъкоплатци, финансира олигарсите на България. Има няколко големи крокодила, които обикалят около нея. Това не са малки и средни предприятия. Това са фирмите на Пеевски и на другите олигарси. Потоци от пари текат  към фирмите и обръчите на ДПС и ГЕРБ“, коментира Гечев. По неговите думи 700 млн. лв. са били откраднати от българския данъкоплатец, а отговорен за това е министър Горанов, който фактите и българският народ посочват като министър на ДПС. „Парите текат в определени посоки и българският народ затова е излязъл на улицата. От ББР се крадат стотици милиони, от хазарта също“, заяви социалистът.

 

Относно отнемането на "студения резерв" от ТЕЦ "Варна" - на Ахмед Доган, Иванов поясни, че в това не бива да се вижда наказание, и че и от други ТЕЦ-ове е отнет този резерв. 

 

„Въпросът е - защо ГЕРБ извади студения резерв от държавното предприятие Марица-изток 2. Марица-изток 1 и 3 са на американците. ГЕРБ нагло вадят от държавната ТЕЦ резерва и го дават на Ахмед Доган. И после твърдят, че той не го управлява“, бе становището на  Гечев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11749 |17.07.2020 Социолог: Това е политическата трагедия на ГЕРБ . 35| 6296 |16.07.2020 Музикантът Калин Вельов става депутат от ГЕРБ . 19| 7432 |16.07.2020 Депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова е подала оставка . 56| 7892 |15.07.2020 ГЕРБ обсъжда три варианта за оттегляне на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads