Реклама / Ads
4| 3745 |03.06.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Илко Желязков още днес трябва да подаде оставка

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
”Демократична България” иска оставката на Илко Желязков, зам.-председателя на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, който вчера беше уличен в корупция от американските власти, посредством закона ”Магнитски”. Христо Иванов припомни, че обединението настоява и за оставката на главния прокурор Иван Гешев, а като нов довод за това добави признания на бившия премиер Бойко Борисов от днешната пресконференция на ГЕРБ.
 

Илко Желязков излезе в отпуск, съобщиха от БТА.

 

"Илко Желязков е посочен не само от американските ни партньори, той е част от мрежата на Сарая, не просто на Пеевски. Тук е паркиран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Американците няма да ни свършат работата. Те констатират факти и реалности, които ние отдавна знаем в България. Правят го защото има гражданско надигане и политическа промяна. Ние трябва да си изчистим институциите, да ги отвоюваме от подобни корупционни лейтанти на сарая на Доган. Пеевски е просто един от инструментите на Доган и тази система. Пеевски е онова момче, което посредничеше между Бойко Борисов и Доган толкова много години", каза Христо Иванов каза на живо във Фейсбук.

 

“Илко Желязков трябва още днес да си подаде оставката. И не само той. Оставка трябва да подаде и главният прокурор Гешев, който носи институционалната отговорност, затова че от американското министерство на финансите да ни кажат неща, които ние в София знаем”, допълни Иванов.

 

Той описа кариерата на Желязков, давайки я за пример на цял модел. "Той започва като служител на Държавна сигурност (ДС), защото всичко започва оттам. Приватизацията на властта е част от криминалната приватизация на 90-те години. ДС не позволява властта да стане демократична, публична, републиканска. Запазва лостовете за контрол върху парични потоци, властови процеси, медии. По този начин се създава дълбоката корупционна държава в България. Желязков е кадър на ДС, който след това го виждаме да минава през ключови позиции, като Държавния резерв в епохата, когато Пеевски отговаря за него, ДАНС (когато е създаден), МВР, БЕХ, Марица, във времето, когато се взимат решения за Студения резерв. Най-накрая с гласовете на несломимата коалиция между ГЕРБ и ДПС, той е инсталиран тук. Той трябва още днес да си подаде оставката", обобщи Иванов.

 

“Днес излезе още едно нещо, за което Гешев си е затварял очите - Борисов призна, че той не е питан коя е Мата Хари и че не е казал на прокуратурата”, каза Иванов.

 

Напомни, че въпросът коя е т.нар. Мата Хари е важен, не защото става дума за личните отношения на бившия премиер, а защото това е ключов свидетел, който може да потвърди дали Борисов е разполагал със суми, които няма как да обясни.

 

“Разследване срещу Борисов няма, Гешев замиташе следите. Разследване срещу Желязков няма. Разследване за твърденията, които самият Божков правеше, затова че е давал подкупи няма. Разследване срещу Пеевски за множество скандали няма. И за всичко това отговаря Цацаров, първо, и след това Гешев”, каза Христо Иванов.

 

От Демократична България ще подкрепят инициативата на гражданското движение "БОЕЦ" за граждански действия с цел Иван Гешев да бъде изхвърлен от Съдебната палата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3139 |03.06.2021 Илко Желязков е излязъл в отпуск . 3| 4380 |02.06.2021 Проф. Иво Христов: БСП ще успее да се превърне в незаобиколим фактор . 0| 2895 |02.06.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. Бистрица и кв. „Христо Ботев“ . 15| 5082 |31.05.2021 Христо Мутафчиев, който минава за фен на Борисов, очаквано атакува министър Минеков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads