Реклама / Ads
10| 4235 |14.04.2021 НОВИНИ

БСП и ”Изправи се! Мутри вън!” няма да подкрепят Митов за премиер

.
Скорострелно след новината, че Даниел Митов е предложението на ГЕРБ за премиерския пост последваха и първите реакции на парламентарните партии. “Изправи се! Мутри вън!” и БСП заявиха категорично, че няма да подкрепят кандидатурата му, а от “Демократична България” и “Има такъв народ” все още няма коментар.
 

Подкрепа няма да има и за предложението на ГЕРБ за председател на Народното събрание - Цвета Караянчева. 

 

“Ние няма да подкрепим по никакъв начин предложение на ГЕРБ за каквото и да било, та камо ли с това познатите лица, които носят със себе си толкова много гафове, отново да се докопат до позиции на властта. Господин Даниел Митов не веднъж е изразявал позиции, които са били коренно в разрез с тези на БСП, но според мен и на настроенията в обществото, така че по същия начин е отношението към това г-н Митов да е премиер“, посочи Иван Ченчев. 

 

Арман Бабикян заяви: По-скоро ще бъде кандидатиран като екстензия на Бойко Борисов, която предварително е обречена. И понеже Борисов не иска да си признае, че той като премиер би бил предварително обречен, затова пробутва свои матрьошки.

Мълчанието от партията на Слави Трифонов е обичайно. “Има такъв народ” изчаква конституционната процедура и вече 10 дни не е ясно какво точно ще се случи.

 

Мълчанието на “Демократична България” е обяснимо - преди дни ФрогНюз съобщи новината, че именно Митов ще е кандидатурата на ГЕРБ, а по всяка вероятност целта е той да се използва от Борисовата партия като удар по партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

 

Митов бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”. Целта е ДБ да бъдат принудени да подкрепят “своя човек”. Митов обаче вече не се възприема в политическите среди като десен човек, а по-скоро преминал на страната на статуквото. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3340 |14.04.2021 Мая Манолова ще е председател на ПГ на ”Изправи се! Мутри вън!” . 42| 4819 |11.04.2021 Ония, които наричат управляващите "мутри" и "мафия" били популисти според Плевнелиев . 9| 3894 |06.04.2021 „Изправи се! Мутри вън!“ се обяви за спиране на правителствените сделки . 13| 3285 |05.04.2021 При 92.95% протоколи: ГЕРБ - 26.02%, ”Има такъв народ” - 17.90%, БСП - 14.99%, ДПС - 9.94%, ДБ - 9.69%, ”Изправи се” - 4.81%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads