Реклама / Ads
14| 5502 |14.05.2017 НОВИНИ

БСП извади от оперативното си ръководство петима депутати

.
Източник: bTV
От Изпълнителното бюро на БСП бяха изключени петима депутати - Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. На тяхно място влизат Апостол Димитров, Атанаска Тенева, Владимир Москов.
 
Това се случи на днешния пленум на Столетницата, на който се обсъжда и гласува предложението на лидера на партията Корнелия Нинова от оперативното ръководство на партията да излязат тези, които станаха депутати.

Някои депутати запазват позициите си в оперативното ръководство на партията. Това са: Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Стефан Данаилов.

Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.

Нинова посочи принципите за избора си за предложените промени - баланс между промяна и приемственост; гарантирана връзка между поколенията; представителство на големите партийни организации; съчетание на партиен опит и професионална експертност по приоритетните за левицата политики.

Друга цел на промените е засилване на връзката и извеждане в приоритет работата с кметове и общински съветници. Досега 10 от 16 членове са народни представители.

„Никога не е ставало дума да няма нито един член на ИБ депутат, но съгласете се и че 2/3 от бюрото депутати е много. Ние имаме важни задачи в НС, както и важни задачи в организационната и партийна работа, така че не намирам за възможно едни и същи хора да свършат всичко, а и не е редно - всички позиции да се съсредоточават в едни и същи хора", аргументирала се е Нинова. Тя е била категорична, че разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, който уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото.

Нинова предложи на Пленума четирима членове на Изпълнителното бюро за свои заместници - Стефан Данаилов, Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов.
Кандидатури им бяха одобрени.

Деница Златева, която участва в служебния кабинет на Огнян Герджиков,  възстановява членството си в Изпълнителното бюро на БСП.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7933 |22.04.2017 Георги Гергов сам си тръгна от ръководството на БСП . 2| 3568 |04.04.2017 Приеха оставката на ръководството на СДС . 6| 7718 |27.03.2017 АБВ опитва да извади ВОЛЯ от парламента . 2| 4906 |14.03.2017 Смениха ръководството на ”София тех парк”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads