Реклама / Ads
29| 5066 |24.06.2013 НОВИНИ

БСП: Кукловоди мътят водата на справедливите протести

.
Петър Мутафчиев
Държавата може да тръгне в посоката, в която гражданите желаят, посочиха на пресконференция днес пловдивските народни представители от Коалиция за България Захари Георгиев и Петър Мутафчиев. Според тях това може да стане чрез реализацията на плана „Орешарски”, който разписва ясните и конкретни стъпки в кратък период.
 

Захари Георгиев припомни, че още в първите дни на настоящия кабинет се предприеха мерки за редица социални плащания, като помощите за първокласници, увеличението на майчинските, внесените два законопроекта – енергетиката и ВЕИ, който търсят механизми за намаляване с 5 % на цената на електроенергията.

Диверсификацията на банковите сметки на държавните дружества предизвика медийния ропот и охулване на правителството, заради засегнати финансови и корпоративни интереси, посочи пловдивският депутат. Георгиев е оптимист, че в скоро време ще се представи за обсъждане програмата за реиндустриализация на България. Самият той смята да инициира на местна почва създаването на свободен дискусионен клуб с участието на експерти по темата, които да формулират и разпишат ясни и конкретни действия в тази посока. Вече има такава готовност за работа по създаването на клъстер на хранителната промишленост и селското стопанство, стана ясно от думите на депутата от БСП. Според него ситуацията с неприемането на пловдивския областен управител е повод да се върне дебата за децентрализацията на второто ниво на местно самоуправление.

Пловдивските депутати подчертаха, че назначението на Венцислав Каймаканов е неприемливо и за социалистите в Пловдив и областта. Несъгласието на членове и симпатизанти е изразено в декларации до националното Изпълнително бюро, потвърди Мутафчиев. Той и колегата му Георгиев признаха като груба грешка назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Гласуването си в пленарна зала обясниха с разбирането за подкрепа на кабинета и очаквания, които са имали в условията на недостатъчна информация. Двамата бяха категорични, че гражданските протести са справедливи, но без диалог на всички нива, има опасност както от правителствена, така и от последваща парламентарна криза. Точно това е целта на кукловодите, водата да е мътна, за да продължат да действат както досега, обясни Захари Георгиев.

Кабинетът Орешарски заяви, че има намерение да разкрие кой кой е в офшорния пазар, кой кой е в медийния пазар, какви са връзките между капитала и медиите, между банките и властта. За шест месеца правителството може да спре данъчните измами за милиони и милиарди, да възстанови парите на бизнеса и да се събуди поне малко икономиката и инвестиционния интерес, поясни Захари Георгиев. Петър Мутафчиев каза, че много бързо след обществено обсъждане трябва да се избере шеф на ДАНС, за да спре контрабандата и източването на ДДС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5019 |21.06.2013 Спират водата на места в София . 4| 5106 |23.04.2013 Решението за цената на водата в София се отлага. Засега . 19| 6204 |21.02.2013 Т. Дончева: Кукловодите от прехода да бъдат изметени . 58| 16691 |20.02.2013 Дончева: Станишев, Бинев, Вълчев са обекти на кукловодите от ВИС и СИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads