Реклама / Ads
18| 5448 |12.07.2011 НОВИНИ

В БСП не мислели за избори, а кой да командва партията

.
Татяна Буруджиева Източник: Европа ТВ
Да се занимаваш с лидерския си проблем преди избори, е нонсенс. Така политологът Татяна Буруджиева коментира по БНР проблема в БСП основни кандидати за президент на столетницата да се занимават с вътрешнопартийни проблеми в момент, в който гражданите въобще не се вълнуват от травмите на няколко души в БСП.
 

За това дали Паскалев ще се включи в номинациите за президент, Татяна Буруджиева смята, че от една страна той има желание, но от друга няма желание да бъде номиниран точно от този лидер.

Трябва да е ясно, че ако той стигне до този пост, това ще се дължи на човека, който той иска да свали. Когато не знаеш какво правиш в политиката, много често се правят изумително нелепи неща. Първанов показа как в желанието си да покаже какво ще прави, след като свърши мандата, имаше доста мъртви идеи от негова страна. В момента господин Паскалев прави същото. Тук става въпрос за възможностите на подобна победа. Нямам доста добър спомен, но мисля, че този конгрес, който предстои, не избира ръководство. БСП се е устремила към изборите, едва ли ще се занимава точно с това. Нещо повече, групата от хора, изразяваща желания за смяна на ръководството на БСП, определено не е доминираща. Затова това приказване няма да доведе до реални действия, подчерта още тя.

Според Буруджиева Паскалев е много сериозно лице. Но е сложно решението на Националния съвет заради това коя фигура трябва да номинират, за да се намесят категорично за спечелване на президентските избори, като виждаме в каква изолация изпада ГЕРБ. Президентът Първанов е заявил, че не желае да се връща като такъв лидер. Когато човек стигне върха на политическата си кариера, единственият начин да продължи е в международен аспект, но е сложно да се изгражда нова политическа кариера, отбеляза политологът.

Що се отнася до подкрепа на Синята коалиция при вот на недоверие на правителството, Буруджиева  смята, че можем да наблюдаваме с огромен интерес този вот. Скептична е обаче по отношение на дебата за този вот, защото двете страни трябва да оборват аргументи на противника.

Публичното дебатиране, което започна между СК и ГЕРБ е, че си говорят глухи на слепи, всеки си държи на неговите аргументи. Ситуацията ще бъде още по-драматично разделена, без желание за чуване, смята Татяна Буруджева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 6275 |27.04.2011 Сините: Правим предварителни избори, никакви "апаратни игри" . 13| 4671 |11.04.2011 И. Фидосова: Идват тежки избори, но не 3 в 1! . 21| 5509 |29.04.2010 П. Димитров: ГЕРБ искат избори, за да вдигнат ДДС . 19| 5255 |02.02.2010 Борисов - готов за избори, Станишев ще свети като крушка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads