Реклама / Ads
14| 13322 |10.09.2021 НОВИНИ

Татяна Буруджиева: Партията на Кирил Петков още я няма, а вече създава проблеми на Радев

.
Татяна Буруджиева
”Новата формация на Петков и Василев още не се е появила, а вече се отразява проблематично на президента Румен Радев. Виждате как реагира БСП, въпреки че това не би била формация, която да нахлуе в лявото пространство, но там твърдят, че вече има опити за превземане на техни избиратели. В дясно партиите не декларират някакво съперничество, но съм сигурна, че го изпитват, защото няма как да се противопоставят, това са техни хора, които ще направят нова формация”.
 

Това заяви доц. Татяна Буруджиева, политолог и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

 

"Една подобна партия, ако се създаде, ще черпи гласове предимно от десните, донякъде и от левите. Ще бъде електорално подобна на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Няма никакви сигнали за тежка вълна, която да се надига. Може би пролетта ще наблюдаваме такава, на базата на социални проблеми и кризи, които могат да доведат до по-сериозна радикализация. В момента няма висока температура в обществото. Няма ситуация, в която хората да имат желанието масово да отидат до урните и най-накрая да свършат работата на политиците", смята тя.

 

"На следващите избори няма да има партия, която категорично да доминира и да се надяваме, че ще има партия, която ще може да поеме сериозно отговорността за управлението на държавата, дори в коалиционен формат. Ясно е, че години наред няма да имаме еднопартийно управление", коментира Буруджиева още пред БНР.

Според нея, ако на изборите се яви партия, свързана с Румен Радев, това ще накара и другите партии да издигнат свои кандидати за президент: "Избори 2 в 1 на първи тур на президентските ще стимулира появата на повече кандидати за държавен глава. Ако вотът беше разделен, повечето партии щяха да подкрепят Румен Радев". "След изборите през ноември ще имаме президент, но не знам дали ще имаме правителство", заяви политоложката.

 

Според нея въпросът ще е дали е възможно ГЕРБ да постигне някаква формула с другите десни партии: "Анти-ГЕРБ вълната не е отминала, но при десни партии на първо и второ място в следващия парламент ще е логично, ако не с първия - с втория мандат да има възможност за разговори, дори на експертно равнище, за правителство, което да е дясно".

 

Доц. Буруджиева изключи възможността за управление на т.нар. партии на статуквото (ГЕРБ, БСП, ДПС - б.р.), въпреки че има допирни точки между тях: "Възможно е обаче те да излъчат управление на спасението, тип кабинета "Димитър Попов".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12068 |07.09.2021 Татяна Дончева: Стават ясни и целите на Трифонов - да бъда отстранена от политическия живот . 29| 8873 |07.09.2021 Примката на скандала се затяга: Татяна Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев. И Спецпрокуратурата се включи . 69| 8109 |06.09.2021 Тошко Йорданов разкри, че на депутата Радостин Василев Татяна Дончева е предлагала пари . 65| 8220 |04.09.2021 Интригата се заплита! Татяна Дончева отрече да е предлагала на депутати от ИТН министерски кресла и половин милион лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads