Реклама / Ads
29| 8840 |07.09.2021 НОВИНИ

Примката на скандала се затяга: Татяна Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев. И Спецпрокуратурата се включи

.
Татяна Дончева Източник: БГНЕС
Примката на скандала по оста Дончева-Йорданов-Василев се затяга. Народният представител от „Изправи се БГ! Ние идваме“ ще съди колегите си от „Има такъв народ“.
 

„Рaзгoвoр мeжду мeн и Рaдocтин Вacилeв имa, нo тoй нe e c тaкoвa cъдържaниe. Никaкви рaзгoвoри нa тeмa зa пaри. Кaквo e „500 к” cпoрeд вac? Нитo пoмня дaли cъм пиcaлa, нитo дaли cъм имaлa лиcтчe. Кaк cпoрeд вac ce убeждaвaт тeзи хoрa, чe трябвa дa имa прaвитeлcтвo, чe трябвa дa учacтвaт в тoвa – c рaзгoвoр. Щe cи търcя прaвaтa пo cъдeбeн рeд и cрeщу Тoшкo Йoрдaнoв, и cрeщу Рaдocтин”, кaзa Татяна Дончева за Нова телевизия.

 

„Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в тази ситуация нямам друг избор“, посочи тя. По думите й  това е абсолютно безобразие.

 

„Нищо, че Радостин Василев даде заден ход и започна да разказва някакви мъглявини“, коментира още Дончева.

 

Преди броени дни председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов сподели в ефира на БНР, че Татяна Дончева е предложила 500 хиляди лева на депутат от „Има такъв народ“, за да разцепи партията. Вчера пред партийната телевизия на Слави Трифонов Радостин Василев разказа, че Дончева опитала да подкупи именно него.

 

Днес Специализираната прокуратура се самосезира по повод публично изнесените данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание. Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5918 |20.08.2021 След скандала с багера на Рила: И година не издържа ремонтът за над 2 млн. лева . 10| 3713 |15.06.2021 Лъчезар Борисов видя мистика в скандала с язовирите. Някой ги изпускал . 78| 7788 |14.06.2021 Радев за скандала около Узунов: Ченгеджийски похвати. Фантазиите на Борисов извират от шкафчетата . 2| 8122 |04.06.2021 Тихомир Василев пред Фрог: Не само са ме подслушвали. След дни очаквайте нови разкрития за скандала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads