Реклама / Ads
25| 3337 |27.02.2021 НОВИНИ

БСП настоява за доставка на руската ваксина ”Спутник V”

.
Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва да бъде такова, но в момента правителството търпи абсолютен провал, катастрофа с ваксинационния процес. Управляващите направиха хаос на гърба на българските граждани.
 

Това заяви заместник-председателят на Парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски във връзка с декларацията на  БСП и внесеното в Народното събрание предложение от социалистите за предприемане на действия за доставка на руската ваксина "Спутник V".

 

Той уточни, че БСП настоява за доставка на руската ваксина „Спутник V“, за да се реши проблемът с недостига на ваксини в страната ни.

 

В предаването “Панорама“ по БНТ Свиленски разкритикува подкрепата на премиера за въвеждане на ваксинационни паспорти – нещо, което ограничава българските граждани да пътуват. „Задаваме въпроса кой го упълномощи да говори от името на България?“, попита социалистът.

 

„Защо наредихте българите да чакат пред болниците за нещо, което го няма“, попита още управляващите Георги Свиленски по отношение зелените коридори за ваксиниране и липсата на ваксини.

 

По повод слуховете в медийното пространство, че в левицата има напрежение, той заяви: „В БСП няма крамоли – нито вътре, нито отвън. Тя е първата политическа сила, която има програма, която има листи, която е готова да се яви на изборите с ясно желание защо иска да управлява“, категоричен бе Свиленски, който е председател на Предизборния щаб на БСП.

 

„Ще се коалираме и ще приемем подкрепата на всяка политическа сила, която споделя тезите ни в нашата програма – болниците да не са търговски дружества, един учебник по един предмет да е във всеки клас, летище „София“ да не се дава на концесия“, обясни Свиленски като допълни: „Резултатът от работата на ГЕРБ ще е да остави България без летище.“

 

„БСП е единствената партия, която в момента може да отстрани ГЕРБ от властта, защото е най-голямата сила, която има възможност да направи това“, категоричен бе Свиленски, който е водач на листата с кандидатите за 45-то Народно събрание в 24 МИР в София. По думите му има много по-малки партии, които също искат отстраняването на ГЕРБ, но сами не могат да го направят.

 

„Призовавам българите да излязат да гласуват, защото гласуването ще неутрализира инструментите на ГЕРБ за печелене на изборите. Да гласуват машинно, за да няма недействителни бюлетини, за да няма задраскани протоколи и манипулирани резултати“, заключи Георги Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 4841 |26.02.2021 Корнелия Нинова: Правителството да договори доставка на руската ваксина „Спутник V“ . 7| 3209 |25.02.2021 Скопие поръча 100 хил. дози от руската ваксина срещу COVID-19 . 6| 3215 |23.02.2021 Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини . 3| 3283 |22.02.2021 Българи в чужбина настояват за спешна промяна в закона за повече секции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads