Реклама / Ads
5| 4543 |05.02.2015 НОВИНИ

БСП предлага създаване на временна комисия за пенсионните фондове

.
БСП
Народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, подкрепени от техни колеги от други парламентарни групи, представиха проект за решение за създаване на временна комисия за проучване на финансовото състояние на пенсионните фондове и ефективността на надзора върху тях.
 
В мотивите е посочено, че предстоящите дискусии върху предложените от управляващата коалиция промени в пенсионното осигуряване засягат интересите  на стотици хиляди българи.Те добавят, че  в създаваните от 2000 г. пенсионни фондове са натрупани досега около осем милиарда лева и тази сума продължава да расте.

„Във вземането на каквито и да било решения и избор на алтернативи за така наречения втори пенсионен стълб ни задължава да се запознаем в детайли със състоянието но тези фондове, за обема и структурата на техните активи и пасиви, както и за ефективността на взаимоотношениета им с оторизираните държавни институции”, обосновават се народните представители. Те добавят, че евентуалното прехвърляне на средства от пенсионните фондове към НОИ би имало съществено въздействие не само върху държавните финанси, но и върху цялата финансова система на страната. Те обясняват, че това предложение има превантивен ефект по отношение осигуряване на стабилността на пенсионните фондове. „Необходимо е също така да се провери ефективността на надзора от страна на КФН върху универсалните пенсионни фондове”, категорични са народните представители.       

Вносителите смятат, че със създаването на посочената временна комисия, ще се създаде възможност за анализиране на информация и алтернативни виждания и оценки по проблема, които ще улеснят Народното събрание за вземането на най-правилното решение.

Сред вносителите на проекта са всички депутати от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, както и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, проф. Борислав Борисов от АБВ, Кирил Цочев от АБВ, Валери Симеонов от ПГ на ПФ.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4938 |29.01.2015 Бизнесът предлага приватизация вместо бюджетен дефицит . 17| 7364 |28.01.2015 Жената до Лукарски предлага реформи в ДАБЧ; основава "България без граници" . 0| 4330 |23.01.2015 Кабинетът предлага закон за охрана по границата . 4| 4642 |17.12.2014 Предлагат министерство на туризма да поеме концесиите на плажовете и ски пистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads