Реклама / Ads
0| 3314 |03.06.2021 НОВИНИ

БСП със сигнал до прокуратурата за източване на болницата в Раднево

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
След среща със здравния министър БСП ще подаде сигнал до прокуратурата за източване на общинската болница в Раднево от кмета на ГЕРБ и ръководството на болницата.
 

„Този сигнал е не просто антикорупционен, той е и политически, защото на всички ни е ясно, че такива обвързаности, такива корупционни схеми не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне до края. Да се покажат онези политически сили, които създадоха и поддържаха през годините този модел“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Нинова допълни, че трябва да се намери начин лечебното заведение да бъде спасено, тъй като бе обявено за приватизация, а в него има и спешен център, който работи:

 

„Става въпрос за системно източване на болницата от кмет на ГЕРБ и общински съвет с мнозинство на ГЕРБ, докарването ѝ до фалит и в момента - продажбата ѝ на приближен на ГЕРБ човек за буквално жълти стотинки. В такива общини закриването и продажбата на една болница, която де факто вече е във фалит, е изключителен удар по местните хора, които няма къде да отидат да се лекуват“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3946 |02.06.2021 Георги Киряков: Прокуратурата е узурпирала властта . 1| 4671 |02.06.2021 Д-р Антония Първанова: До края на седмицата ще има окопна война между прокуратурата и МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads