Реклама / Ads
10| 3704 |05.10.2023 НОВИНИ

БСП ще подкрепи "Възраждане" и ИТН за вот на недоверие към кабинета "Денков"

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
"БСП се включва във вота на недоверие за политиката в сектор "Енергетика" като съвносител". Това каза пред журналисти в парламента Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на "БСП за България".
 

Решението бе взето след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.

 

Нинова заяви, че ще се включат с подписите си в готвения от "Възраждане" вот на недоверие и ще предложат доработка на мотивите, тъй като по думите ѝ, те не са пълни.  

 

Вчера лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че са започнали консултации за внасяне на вот на недоверие към кабинета заради политиката в сектор енергетика и вече имат подкрепата на „Има такъв народ“.

 

От ГЕРБ заявиха, че ще застанат зад правителството и няма да подкрепят инициирания от “Възраждане” вот на недоверие срещу кабинета “Денков”.

 

От ИТН вече заявиха подкрепата си за сваляне на “сглобката”.

 

ДПС до момента не са излезли в позиция "за" или "против" биха гласували.

 

Общият сбор на гласовете на "Възраждане", "Има такъв народ" и БСП е 71 - доста под необходимите 121 гласа за гласуване недоверие на правителството. Трите формации заедно биха могли да предложат на Народното събрание да гласува недоверие на Министерския съвет. Минимумът за това е една пета от народните представители - или 48.

 

Дори и ДПС - които към момента по-скоро заявяват позиции против - да преценят да подкрепят подобен вот, гласовете отново не достигат, за да падне правителството.

 

Ще мине ли вотът на недоверие към кабинета "Денков" - четете тук.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3728 |05.10.2023 Димитър Събев за споразумението с енергетиците: Оставени са големи врати в полето . 16| 6513 |05.10.2023 Скандал в началото на заседанието на парламента - Тошко Йорданов скъса споразумението между власт и миньори . 6| 4830 |05.10.2023 КНСБ обвини ”Възраждане” и ИТН в разцепване на протеста. Тошко Йорданов скъса споразумението между протестиращи и управляващи . 26| 9749 |05.10.2023 Проф. Дилян Николчев за ФрогНюз: Светият Синод доброволно предостъпи българска канонична територия на Руската православна църква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads