Реклама / Ads
114| 5180 |16.06.2011 НОВИНИ

БСП: След ГЕРБ ще имаме една отчаяна държава

.
Сергей Станишев
Срамно и страхливо е за пръв път в историята на България гражданите да не могат да чуят аргументите на управляващи и опозиция. Така определи решението на мнозинството да не бъдат излъчени по БНР и БНТ дебатите по вота на недоверие днес лидерът на БСП Сергей Станишев.
 
От парламентарната трибуна той заяли, че е цинично е като аргумент за това да се използва една човешка трагедия. По думите на Станишев вотът е внесен, защото интелектуалният и управленски капацитет на правителството е изчерпан. А целта му е това правителство да си ходи час по-скоро, закани се лидерът на столетницата.

След още 2 години управление на ГЕРБ ще оставите една опоскана държава, една отчаяна България, без перспектива, обречена вечно да е на опашката, обърна се към мнозинството Станишев.

Соцлидерът извади първият антикризисен план на кабинета "Борисов".Този план нищо не струва, посочи той и публично го скъса пред очите на депутати и министри. Такава бе съдбата и на втория антикризисен план.

Хората, според лидера на БСП, обедняват. Само приближените на ГЕРБ станали по-заможни, според него, подчерта Станишев.

По повод заявеното от управляващите увеличение на минималната работна заплата и вдовишките пенсии, лидерът на БСП бе категоричен, че то вече е изядено от инфлацията и няма да се усети от хората.

Който не е в зала и не гласува, подкрепя правителството, това заяви лидерът на БСП по повод днешното поведение на Синята коалиция.
Нека сините внесат вот на недоверие, ние ще им дадем подписи, защото не им стигат, обеща Сергей Станишев.

По-късно колегата на Станишев Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна изтъкна, че едно на десет семейства е изпаднало в толкова тежка ситуация, че не вижда изход.

Всяко трето семейство се лишава от основни храни. 22% от домакинствата живеят под прага на бедността. Безработицата продължава да расте и вече е 11,4%. 63% от хората са затруднени да плащат битовите си сметки, 40% от домакинствата се лишават от лекарства, а средното ниво на бедност в България е пет пъти над средното за ЕС.
Натрупаната инфлация е двуцифрена, което означава реално обедняване на хората с над 10%, допълни към данните Стойнев.

По думите му управлението на Бойко Борисов е най-антисоциалното от началото на прехода. А антикризисната политика на управляващите се свежда само до отнемане и орязване на социални права и до намаляване на заетостта.

С този популизъм и с тази лакомия изяждате собственото си бъдеще и бъдещето на България, обърна се от своя страна Меглена Плугчиева към мнозинството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6701 |10.05.2011 М. Немска: Срещу Масларова имаме още железни факти . 6| 4786 |18.04.2011 Ще си имаме стандарт и за лютеницата . 15| 6006 |26.03.2011 А. Ангелов: Сега имаме съюзници на всички граници . 6| 4958 |22.02.2011 Маркова: Имаме различия с ДАНС за СРС-тата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads