Реклама / Ads
22| 5157 |27.06.2010 НОВИНИ

БСП в София издигна Георги Кадиев за кандидат-кмет

.
Георги Кадиев
Георги Кадиев е кандидатурата на столичната организация на БСП за кмет на София. Това стана по време на градска конференция на столичната организация. Изборите са през есента на 2011 г.
 

Първоначално на конференцията имаше разногласия дали да отпадне или да остане тази точка в дневния ред.
Номинацията на Кадиев е подкрепена от структурите в повечето районни съвети на БСП. Самият той вече потвърди, че е готов да се впусне в кметската надпревара за София отново, както и да участва в лидерска битка в БСП, ако на конгреса през октомври има избор на нов председател.

Софийската организация иска нова цялостна отчетно-изборна кампания в партията и извънреден конгрес, тъй като разделителните линии, които са между нас, са много дълбоки. Бях от привържениците този процес да стане по-рано, рискуваме да се занимаваме с вътрешнопартийните проблеми, вместо да мислим как ще се представим на изборите догодина, които са изключително важни, заяви евродепутатът от групата на социалистите в Европейския парламент Илияна Йотова пред Лили Маринкова в предаването на БНР „Неделя 150”. Никога не съм разбирала хората, които излизат с предварително написани листчета, с много думи, без конкретни предложения. В изказванията нямаше нито едно конкретно предложение за това каква трябва да бъде тактиката ни по отношение на основния ни опонент ГЕРБ. Имаме категорична позиция, искаме да има честно лидерско състезание.
От всички преминали събрания досега алтернативна кандидатура на тази на Георги Кадиев не се е появила, допълни Йотова. 

Кадиев беше кандидатът на социалистите за кмет на частичните избори миналата година. Тогава той остана втори след претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова с 27.7 на сто от гласовете. Лидерът на БСП-София, Румен Овчаров определи резултата на Кадиев като успех, тъй като той бил по-висок от този през 2007 г., когато претендент на левицата беше Бриго Аспарухов, и много близък до най-добрия резултат на партията по времето на Стоян Александров.

В същото време стана ясно, че на изборите за кмет на селата Горна и Долна Секирна, община Брезник печели Лъчезар Лазов - 18-годишен, издигнат от БСП. Той има 87 гласа.

Конкуренцията в лицето на Снежанка Йорданова от НДСВ, събра на балотажа 73 гласа. По списък избирателите бяха 203-ма, а правото си на вот упражниха 157.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8760 |26.06.2010 Известни гейове и лесбийки щели да дефилират из София . 28| 4907 |22.06.2010 Синодът се пробуди, скочи срещу гей парада в София . 21| 5120 |21.06.2010 Граждани скачат срещу гей-парада в София . 4| 4580 |20.06.2010 Бандити отвлякоха софиянец, изхвърлиха го на Околовръстното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads