Реклама / Ads
0| 3246 |28.07.2022 НОВИНИ

БСП върна мандата. Радев: Управляващите завещаха хаос в енергетиката, днес да се намери решение за шеф на КЕВР

.
Радев и Свиленски
БСП върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев. Това се случи точно в 10 часа в сградата на ”Дондуков” 2.
 

Това означава, че България отива на предсрочни парламентарни избори. Предполага се, че те ще се проведат на 2-ри октомври т. г.

 

Георги Свиленски каза: През тези 10 дни парламентарната група положи всички усилия да се състави кабинет. В последният момент ИТН оттегли подкрепата от законодателната програма. Във връзка с възложената задача БСП взе решение да не посочи кандидат за премиер и връща мандата неизпълнен.


Радев съобщи: “Искам да ви поздравя за положените усилия. Днес вашата партия връща този мандат. Управляващата коалиция завещава хаос в енергетиката. Кризата може да прерасне в колапс. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Призовавам за намиране на решение за председател на КЕВР, при възможност още днес. Успех на предстоящите избори.

 

Снимка: В очакване на президента
.


След като чу думите на държавния глава, Нинова взе думата: Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Даваме си сметка какво е КЕВР да не работи. Имате ли намерение да продължите работата на парламента? Загрижени сме за ситуацията в страната. Опасяваме се, че за един ден не може да се намери решение. 


Радев твърдо отвърна: Още веднъж призовавам да се намери решение до край на тази седмица.

 

Как се стигна дотук:

 

След като мандатът бе връчен на БСП, лидерът Корнелия Нинова проведе серия от консултации с ПП, ДБ и ИТН. Последните отказаха да продължат преговорите веднага щом на бял свят се появи запис от разговори на представители от  ДБ. Така шансовете за съставяне на кабинет станаха нулеви.

 

Нинова направи и  втори опит за излъчване на кабинет, като предложи НС да гласува първо предложената от тях програма за следващите 6 месеца. Точката с това предложение, обаче бе отхвърлена от дневния ред на парламента от депутатите. Така на социалистите не им остана друга възможност, освен  да върнат празна папка на държавния глава.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2848 |27.07.2022 БСП няма да бави излишно мандата. В петък става ясно ще има ли подкрепа за програма и после нов кабинет . 0| 6543 |23.07.2022 Радев: БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията . 0| 13387 |20.07.2022 И без Зарков ГЕРБ, ДПС и БСП отново не успяха да върнат хартиената бюлетина . 0| 3335 |18.07.2022 Радев: И днес се оказваме неспособни да обединим силите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads