Реклама / Ads
3| 4336 |28.05.2019 НОВИНИ

БСП се връща в НС, местят Конгреса заради Задушница

.
Източник: БГНЕС
Парламентарната група на ”БСП за България” се връща в Народното събрание. Това реши Националният съвет на БСП на своето заседание. Решението бе гласувано почти единодушно. Ръководството на парламентарната група и депутатите ще вземат решение кога да се случи това.
 

Националният съвет на БСП реши петото заседание на 49-ия Конгрес да се проведе на 16 юни, вместо на 15-ти. Първоначалната идея бе най-висшият орган на партията да бъде свикан на 15 юни, но тогава се пада Задушница. По тази причина Националният съвет на БСП прегласува своето решение, предаде "Фокус".

Петото заседание на 49-ия Конгрес трябва да констатира оставката на Корнелия Нинова като председател на партията и да я приеме. 

 

Припомняме, на 17 февруари Националният съвет на БСП взе решение парламентарната група на "БСП за България" да напусне Народното събрание. То бе взето със 74 гласа "за", 3-ма „против“ и 33-ма "въздържали се". Решението дойде на фона на напрежението около приетите промени в Изборния кодекс и заради среднощното заседание на парламента. Тогава БСП обяви, че би възстановила участието си в парламента при избор на нова ЦИК, отмяна на промените в Изборния кодекс, връщане на преференцията и на дебата за машинното гласуване. Това обаче не се случи в пълнота и от тогава вече повече от 3 месеца опозицията не присъства на заседанията на парламента.

 

В този период от БСП направиха само едно изключение и се включиха в тържествената сесия на парламента по повод 140-ата годишнина от Учредителното събрание и от приемането на Търновската конституция във Велико Търново. Тогава от БСП се аргументираха, че над партийните решения стоят дъжравността, уважението и благоговението пред учредителите и Търновската конституция. На пресконференция след изборите лидерът на БСП Корнелия Нинова отчете, че решението за напускане на парламента не е причина за резултата на партията на евровота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4224 |25.05.2019 От АПИ напомнят за алтернативните маршрути за завръщането утре . 8| 4081 |21.05.2019 Борисов: Трябва да се вдигат доходите, за да връщаме работниците у нас . 1| 3804 |18.05.2019 Пролетта се завръща . 1| 5104 |09.05.2019 Синдиците на КТБ връщат по-малко пари от наличните в банката преди затварянето й /документи/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads