Реклама / Ads
4| 2317 |13.06.2024 НОВИНИ

При "Величие" има рицари на светлината, при Нинова се разбиват врати на крепости (отвътре, не отвън)

.
"Вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре". Това се посочва в отворено писмо на председателя на БСП Корнелия Нинова до членовете на партията, разпространено от пресцентъра на БСП.
 

Във вторник Нинова подаде оставка като председател на БСП. 

 

"Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас", обръща се Нинова към членовете на партията. "Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим", коментира тя.  





"Няма да участвам в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за моя намеса в решенията на колективните органи на партията", заявява Нинова и допълва, че ще се съсредоточи в работата в парламента.

 

Тя предупреждава членовете на БСП, че ги чакат тежки месеци. По думите ѝ не са били изминали и 24 часа от оставката ѝ и наддаването за БСП е започнало. "Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре", добавя Нинова.

 

И докато новата "звезда" в Народното събрание - "Величие", ни говори за нейните рицари на светлината - по фолклора и реториката на формацията, която не харесва Васил Левски, но харесва Путин, Нинова ни заговори за крепости и разбиване на вратите ѝ.

 

"Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката ѝ", коментира тя. Нинова ги призовава да не позволяват да им отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател. "Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни", апелира още тя. 

 

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", посочва Нинова. Тя изразява надежда с това да спрат всякакви лъжи и интерпретации на "знайни и незнайни платени анализатори", които нямат никаква представа от правилата и Устава на БСП, но денонощно коментират "неистинската" ѝ оставка.

 

Междувременно Младежкото БСП коментира, че "може би на третия път ще видим реалното тръгване на Нинова".





По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), при 100 % преброени гласове, коалиция "БСП за България" получава 7,06 % или 151 557 гласа на изборите за Народно събрание, които се проведоха в неделя. "БСП за България" получи 7,01% подкрепа или 141 178 гласа на проведените избори за членове на Европейски парламент. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2269 |13.06.2024 Каква изненада! Директорът на "Пирогов" д-р Димитров спечели конкурса за ръководния пост в спешната болница . 10| 2390 |13.06.2024 Радев не каза кога свиква НС, чакаме информация в понеделник . 2| 2308 |13.06.2024 Евакуираха Община Чирпан. Какво се случва? . 2| 2294 |13.06.2024 Младежкото БСП: Може би на третия път ще видим реалното тръгване на Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads