Реклама / Ads
1| 2375 |15.06.2024 НОВИНИ

Свиленски: Ако има предатели в БСП, те ще подкрепят правителство на ГЕРБ

.
Георги Свиленски Източник: Стопкадър: БНТ
"Ако има предатели в БСП, те ще подкрепят правителство на ГЕРБ. Ние сме гарантирали, че няма да бъдем партията, която ще върне Борисов на власт."
 

Това заяви в ефира на БНТ социалистът Георги Свиленски.

 

Във връзка с подадената оставка на Корнелия Нинова като председател на партията, той каза следното:





"Само преди няколко дни, 24 ч. след изборите, десетина младежи от младежкото обединение на БСП поискаха оставката и свикването на извънреден конгрес. Няма как да продължиш да изпълняваш функциите на лидер, когато не си свършил съответната работа", смята Свиленски.

 

Запитан какво ще се случи в 11 ч. днес, когато БСП решава кой ще наследи Нинова, той отбеляза, че върху партията се оказва натиск.

 

"Вчера и част от Изпълнителното бюро - Зафиров, Гуцанов и Вигенин - това са хората, които бяха най-близко до Нинова - взеха решение да се присъединят към подписката на тези 63-ма човека, които искат Пленум. Върху партията се оказва натиск. Нинова предполага, че портата ще бъде отворена отвътре. Има доста мераклии да отворят тази порта. Аз няма да застана срещу своите другари. Снощи Корнелия Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро. Вече всички тези зам.-председатели и членове на Изпълнителното бюро, са в оставка. Предстоят нови процес в партията", посочи социалистът.





На въпрос каква е равносметката му за изборните резултати, Свиленски отговори, че хората не могат да бъдат обвинявани, че не са излезли да гласуват.

 

"Явно ние не правим нещо както трябва. Правихме кампания, никъде не чухме критика относно политиката, която водим. Но нещо е провокирало българските граждани да не гласуват за БСП. Трябва да се направи детайлен анализ. Затова Пленумът беше предвиден за другата седмица", уточни той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2438 |15.06.2024 Даниел Смилов: Кабинет ще има, но в доста трудна ситуация. ГЕРБ вероятно ще управляват с ДПС и ИТН . 3| 3553 |15.06.2024 Преврат ли? След оставката на Нинова НС на БСП решава кой ще изпълнява функциите на председател . 2| 2490 |15.06.2024 Швейцария домакинства днес и утре среща на върха за мир в Украйна . 0| 2398 |15.06.2024 Слънчева събота с температури до 31 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads