Реклама / Ads
5| 3559 |10.08.2024 НОВИНИ

Нинова и приближени към нея "ще ядат хурката" за саботаж - ще бъдат предложени за наказание

.
Корнелия Нинова и Георги Свиленски
Бившият лидер на БСП Корнелия Нинова и приближените до нея депутати Георги Свиленски и Иван Ченчев ще бъдат предложени за наказание заради открит саботаж и неспазване на решенията на колективния орган на социалистите. Това стана ясно след провелия се Национален съвет на партията.
 

“Нямам информация г-жа Нинова да не остава в партията, този въпрос трябва да го отправите към нея. С някой свои действия тя върви против решенията на колективните ни органи и създава основание за различно тълкувание. Някой от тези действия имат формата на открит саботаж особено пък в условията на предизборна кампания, която е стартирал, течащ цикъл на избори в партица и нуждата от пълна консолидация и излъчване на абсолютно еднопосочни сигнали и послания не само към членовете и симпатизантите на БСП, но и към цялото българско общество'’, каза Зафиров.


По думите на депутата мерките за противовъздействие са разписани в устава на партията и предстои Изпълнителното бюро да разгледа конкретно всеки случай, за да предложи адекватните мерки и дали въобще да бъдат наложени.

 

Ето и коментара на Нинова: Денят ми започна с новината, че днес Националният съвет на БСП ще ме изключва от партията. И завършва с новината, че Националният съвет ме критикува за саботаж. Момчета, какво не ви достигна - дупе или кворум поне едно решение да вземете като хората. Така оставам малко клан, клан-недоклан. Много ви се иска, но не ви стиска. Какво да се прави: явно съм ви отгледала със заешки сърца в мъжки тела."

 

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (2019-2024) Петър Витанов беше върнат в БСП с решение на Националния съвет на партията. Новината е потвърдена от пресофиса на Витанов.

Днес Националният съвет на БСП отмени решението, с което аз и още 14 социалисти бяхме изключени от партията и нейните ръководни органи. Преди 18 месеца си позволихме да изречем очевидната истина, за която мнозина си затваряха очите - че с Корнелия Нинова и политическите си действия БСП върви към гибел. Вместо да ни чуят, ни обвиниха, че сме хулигани. Вместо да ни подкрепят, ни отстраниха, за да не пречим. За съжаление се оказахме прави - днес партията е срината, а нейното възстановяване ще е мъчително и дълго. Връщането ни в БСП оставя горчив вкус и усещане за пропиляно време и безвъзвратно изгубени възможности. Но и дава надежда, че има път за истината, а смелостта е оръжието на прогреса“, коментира Петър Витанов.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11779 |10.08.2024 Украински десантчици унищожиха с дрон пореден руски катер край Крим . 4| 3797 |10.08.2024 Мика Зайкова: Пълен карашък с пенсиите. Преизчислете ги незабавно . 4| 2458 |10.08.2024 Без повече медали в Париж! Ансамбълът на крачка от бронза . 1| 2444 |10.08.2024 Огнен ад край Бобошево, търсят се доброволци, временно е затворена АМ "Струма"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads