Реклама / Ads
2| 3858 |14.02.2019 НОВИНИ

„Булгартрансгаз”: Спираме временно строежа на газовата връзка със Сърбия заради жалба

.
Временно се спира откритата процедура по разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД до българо-сръбската граница във връзка с постъпила жалба, съобщиха от дружеството.
 

Откритата процедура е с наименование: „Доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране - фаза работен проект, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”, етап: „Линейна част“ и референтен номер: 180-100.

 

„Булгартрансгаз“ ЕАД уведомява потенциалните участници, че временно се спират действията по процедурата.

 

Причината за спирането е постъпила жалба от „Атоменергоремонт“ АД срещу Разяснение на „Булгартрансгаз“ от 08.02.2019 г., публикувано в Профила на купувача, предоставено от възложителя по въпроси, постъпили от лица, желаещи да участват в процедурата.

 

Жалбоподателят се е възползвал от правната възможност да поиска налагане на временна мярка спиране хода на процедурата. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане.

 

В изпълнение на разпоредбата на чл. 203, ал. 3 от ЗОП, възложителят спира всички действия по хода на процедурата до влизане в сила на определение, с което се отхвърля искането за временна мярка, или на решението по жалбата, ако е наложена временната мярка.

 

След произнасянето на компетентния орган и в случай, че искането за налагане на временна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде възобновена и сроковете за подаване на оферти ще бъдат удължени така, че да се спази изискването от Правилника за прилагане на ЗОП, общата продължителност на всеки от сроковете, изтекли до момента на спирането на процедурата, заедно с новоопределените удължени срокове да не е по-кратка от първоначалния срок, определен от възложителя.

 

Възложителят уверява всички потенциални участници, че ще бъдат своевременно уведомявани за всички последващи действия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3613 |12.02.2019 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Лагера“ . 0| 3730 |11.02.2019 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3742 |10.02.2019 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Гоце Делчев“ . 0| 3708 |07.02.2019 Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads