Реклама / Ads
2| 4019 |09.03.2020 НОВИНИ

Частично бедствено положение в Пещера

.
Частично бедствено положение е обявено в Пещера заради излизането от коритото на река Пиздица. Утре ще се наблюдава колко ще спадне нивото на реката, за да може коритото да бъде почистено.
 

„Към момента не сме направили оценка на щетите. Залята е една от местните фирми в града и селскостопански земи, ливади, пасища и ниви. Днес в 14.00 часа имаше заседание на кризисния щаб. Следим нивата на реката, както и нивата на река Стара река, която идва от Батак, тъй като имаше преди време цех за производство на вар, където е една от кризисните точки. Патрулира полицейска кола, която на всеки час ходи до горе и се връща, за да видим дали няма да се покачи нивото на реката в района и дали няма да излезе от коритото си там. Имаше някъде около 40 см, при което ако се покачи, щеше да излезе от коритото“, съобщи пред радио Фокус кметът на общината Йордан Младенов.

 

„Ообстановката в общината започва да се нормализира. Цял ден работиха няколко машини на територията на реката. Разширихме коритото, успяхме да го отпушим и вече водата се оттича. Следим постоянно нивото на реката. Свиках кризисен щаб и проведохме заседание във връзка с обстановката. В долния край на реката в момента нивата са по-големи. Това е откъм ромския квартал „Луковица“. Машините до късно работиха, за да могат да направят дига и да подпомогнат разчистването на реката, за да може да се отпуши надолу“, обясни още кметът.

 

„От много години коритото не е чистено и в момента там има много камъни и големи коренища. Искаме да сме сигурни, че при нови валежи няма да има проблеми и водата ще може спокойно да се оттича. Обявил съм частичното бедствено положение до 16 март, но при първа възможност, когато видим, че вече няма опасност и почистим коритото на реката дотам, докъдето можем да влизаме, бедственото положение ще бъде отменено“, добави Младенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4261 |12.02.2020 Падна имунитета на Салвини заради обвинение за злоупотреба със служебно положение . 9| 9166 |11.02.2020 Радомир мина на тежък воден режим, положението е критично . 5| 3944 |01.02.2020 Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни . 2| 4304 |01.02.2020 САЩ обявиха извънредно положение заради коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads