Реклама / Ads
0| 2151 |12.09.2024 НОВИНИ

Влиза в сила частичното бедствено положение в община Белослав

.
Белослав
Остава частичното бедствено положение в Белослав, което беше обявено след проливния дъжд във вторник. Започва да се разчиства с техника и на ръка.
 

"Продължаваме да почистваме всички засегнати райони. В момента сме на общинския пазар, където текат тези дейности. Това е породено от проливните дъждове, които се изляха вчера между 4.00 и 6.00 ч. сутринта. Имало е валеж, който е бил много голям за кратко време. Преляли са две дерета, които преминават през града и са донесли тези наноси, които в момента ги виждаме. През последните 5 години в град Белослав всички дерета са облицовани, няма дере, което е естествено. Но, за съжаление, те са ръкави на отводнителни канали или събирателни зони в дерета, които се извън регулация. Там вече те не са наша собственост, не сме ги почиствали. За съжаление, оттам има много клони, различни отпадъци, които недобросъвестни граждани са хвърляли. Дерето е със сечение 2,50 на 2,50 на 2,50, което е обърнат трапец. Дигите са може би около 1,5 - 2 метра. А по улиците, които са прилежащи към тези дерета, имаме около 30-50 см кал", каза Деян Иванов , кмет на Белослав.

 

Той съобщи, че са подадени 34 сигнала за наводнени домове и дворове в град Белослав и един в село Страшимирово.

Кметът благодари на всички доброволци и фирми, които са се включили с труд, с едра и дребна техника. При оглед на дерето са забелязани бетонови късове. Един от пешеходните мостове е компрометиран.

 

"Запечатали сме го, да не минават хора по него. Тепърва ще направим комисия, която да огледа допълнително все пак щетите, за да възстановим всичко. В различни места в град Белослав има асфалт, който е компрометиран, различни канавки, тротоари. Разбира се много частни домове има, които са с наводнени приземни етажи или мазета. В училища и детски градини също имаше наводнение", допълни кметът на Белослав.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3451 |12.09.2024 Руското настъпление край Курск буксува . 0| 2157 |12.09.2024 Национално съвещание на МВР в подготовка за изборите . 1| 2150 |12.09.2024 ВСС решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор . 2| 2399 |12.09.2024 Започва проверка на всички сайтове за турски лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads